MENIU

Candidatul PSD a câştigat alegerile pentru Primăria Găneasa - Olt

Foto: http://www.primariaganeasa.judetulolt.ro/images/utils/main.jpg

Candidatul PSD la fotoliul de primar al comunei Găneasa, judeţul Olt, Nicolae Preda, l-a devansat cu 27 de voturi pe reprezentantul PDL la alegerile locale parţiale de duminică, informează corespondentul NewsIn.

Prezenţa la urne la turul II al alegerilor parţiale la Găneasa a fost de 84,96%. Din 2.677 de voturi, candidatul social-democrat Nicolae Preda a primit 1.352 voturi, în timp ce contracandidatul său de la PDL, Dumitru Costea, a obţinut 1.325 de voturi. În turul II al alegerilor locale parţiale de la Găneasa, prezenţa la vot a fost cu 5% mai mare faţă de primul tur.

Pe parcursul scrutinului de duminică de la Găneasa, au fost semnalate mai multe incidente minore, care nu au fost reclamate la BEJ pe motiv că nu au adus atingere rezultatului votului. Reprezentanţii PDL de la Secţia nr. 2 Dranovăţu au refuzat să semneze procesul-verbal al rezultatului votului, fără, însă, a motiva refuzul, aşa cum prevede legea. Tot ei au reclamat, la Secţia nr.3 Izvorul, faptul că membrii comisiei care a mers cu urna mobilă au refuzat să facă o a doua deplasare la un cetăţean, după ce nu se putuse lua legătura cu el la domiciliu.

Ca urmare a incidentelor violente care au avut loc pe parcursul campaniei electorale, în comună au fost dislocate numeroase forţe de ordine. Potrivit purtătorilor de cuvânt ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, Clarudia Radu şi, respectiv, Emanuel Botan, numărul poliţiştilor şi jandarmilor s-a ridicat la 100. Au fost luate măsuri sporite de pază în preajma secţiilor de votare, nefiind permisă staţionarea în zonă a grupurilor care depăşeau trei persoane.

La primul tur al alegerilor locale, candidatul PSD, Nicolae Preda, s-a clasat pe poziţia a doua, cu 1.098 de voturi, în timp ce Dumitru Costea, de la PDL, a ocupat prima poziţie, cu 1.176 de voturi obţinute.

La Găneasa, în primul tur al alegerilor locale parţiale, potrivit celor comunicate de preşedintele Biroului Electoral Judeţean Olt, Silviu Oancea, s-au prezentat la urne 2.533 de cetăţeni, din cei 3162 aflaţi pe listele electorale permanente, ceea ce reprezintă un procent de 80,1.

Administraţia locală din Găneasa a fost condusă interimar de viceprimarul social-democrat Nicolae Preda din luna octombrie 2008, când edilul ales, democrat-liberalul Marin Neremza, şi-a pierdut mandatul ca urmare a schimbării domiciliului. Neremza a fost la un pas de a-şi pierde mandatul şi în luna septembrie a anului trecut, după ce şi-a înaintat demisia din funcţie atât Instituţiei Prefectului de Olt, cât şi ministrului Internelor şi Reformei Administrative de la acea dată, Cristian David. El a revenit asupra demisiei înaintate trei zile mai târziu, motivând că ar fi depus cererea de renunţare la funcţia de edil doar "pentru a atrage atenţia conducerii judeţului că autorităţile se confruntă cu o lipsa acută de finanţare", ceea ce face imposibilă onorarea mandatului la nivelul aşteptărilor electoratului.
Mai multe articole despre:
alegeri PSD primar Găneasa