MENIU

Canalul şi Bara Sulina au fost închise din cauza vântului puternic

Foto: dordeduca.ro

Administraţia Fluvială a Dunării de Jos (AFDJ) Galaţi a închis pentru a şasea oară în acest an, navigaţia pe Canalul Sulina şi prin Bara Sulina, din cauza rafalelor puternice de vânt

"Măsura a fost luată din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, care pot pune în pericol deplasarea navelor şi a convoielor, atât în amonte, cât şi în aval. Vântul bate în rafale şi depăşeşte viteza de 70 de kilometri la oră, iar valurile pe Marea Neagră măsoară 6-7 metri înălţime", a declarat, duminică, purtătorul de cuvânt al AFDJ, Emanuela Turcu.

Trei vapoare de marfă şi-au întrerupt călătoria după aplicarea restricţiei. "Două dintre acestea sunt oprite în rada Portului Sulina şi au fost atenţionate să îşi ia toate măsurile de siguranţă pentru a putea face faţă furtunii de pe mare, iar cea de-a treia navă a fost oprită la mila 44 a Dunării, înainte de intrarea pe Canalul Sulina", a precizat Emanuela Turcu.

Este pentru a şasea oară de la începutul acestui an când Administraţia Fluvială a Dunării de Jos închide Canalul şi Bara Sulina din cauza vremii nefavorabile. Ultima dată restricţia a fost aplicată miercuri, 4 februarie, şi ridicată după 48 de ore.

Mai multe articole despre:
canal vânt Sulina