MENIU

Campania Earth Hour se suprapune cu meciul România-Serbia

Foto: RTV

Stingem sau nu luminile de Ziua Pământului? Teoretic, da, pentru că România s-a alăturat campaniei internaţionale Earth Hour, care atrage atenţia asupra încălzirii globale.

Sâmbătă, începând cu ora 20:30, oameni şi instituţii din întreaga ţară vor stinge luminile, timp de o oră. La noi însă, atunci începe şi meciul România-Serbia.

Toate cele 15.000 de bilete la meci s-au vândut deja, aşa că sunt şanse foarte mici ca "Farul" din Constanta să nu mai lumineze.

Nu numai din cauza celor care vin la meci, ci şi pentru că acasă, zeci de mii de suporteri vor urmări cu sufletul la gură meciul. Câţi dintre aceştia vor stinge televizorul, rămâne de văzut.

Mişcarea Earth Hour a început în oraşul Sydney, Australia. Pe 31 martie 2007, 2,2 milioane de persoane şi 2.100 de companii din Sydney au stins luminile timp de o oră. În 2008, evenimentul a devenit unul global, antrenând 100 de milioane de oameni din 35 de ţări.

Embleme ale oraşelor participante, precum Golden Gate Bridge din San Francisco, Colosseum-ul din Roma sau panoul Coca-Cola din Times Square, au rămas în întuneric, ca simboluri ale speranţei pentru o cauză din ce în ce mai importantă pentru omenire.