MENIU

Căluţii de mare britanici, ameninţaţi cu dispariţia

Foto: itsnature.org

Cea mai mare populaţie de căluţi de mare din Marea Britanie este în pericol să dispară de pe Terra, potrivit oamenilor de ştiinţă.

Peste 40 de căluţi de mare au fost descoperiţi vară trecută de scufundători în apele britanice din Studland Bay. Majoritatea masculilor, cei care poartă puii, erau însărcinaţi.

Seahorse Trust a făcut apel la autorităţi să protejeze colonia sub actul Wildlife and Countryside.

Un an mai târziu, însă, asociaţia spune că nimeni nu a reacţionat pentru a proteja animalele pe cale de dispariţie.

Steve Trewalla, de la Seahorse Trust care i-a descoperit pe cei 40 de căluţi de mare, a declarat că populaţia ar putea să dispară în mai puţin de o generaţie şi cere interzicerea bărcilor în zonă.

"Din păcate, zona din Studland este grav vătămată de ancorele bărcilor, care distrug algele de pe fundul mării, pe care trăiesc căluţii de mare. În loc de a face ceva pentru a-i salva pe căluţi, Natural England, a cărui sarcină este de a pune în practică Actul, nu a făcut nimic să protejeze habitatul acestor animăluţe", a declarat Trewalla.

Natural England spune că nu pot interzice bărcile din zonă fără dovezi clare ale problemei cu căluţii de mare. Astfel, organizaţia realizează un studiu pentru a vedea cât de rău afectează bărcile algele de pe fund.
Mai multe articole despre:
Marea Britanie animale bărci dispariţie specie alge