MENIU

Calderon se gândeşte să revină la Real Madrid

Foto: qbitacora.wordpress.com

Ramon Calderon se gândeşte foarte serios să candideze pentru funcţia de preşedinte al clubului Real madrid la alegerile care vor fi organizate în vară, după ce a părăsit acest post în ianuarie.

"Am luat o decizie şi vreau să reglez ultimele detalii pentru a putea intra în această bătălie. Cred că nu este uşor pentru nimeni să-şi asume această postură de preşedinte. Nu vreau să stau fără să spun ceva şi trebuie să-mi spăl onoarea", a declarat Calderon, care a demisionat de la Real pe 16 ianuarie, după ce a fost acuzat că ar fi fraudat ultima Adunare Generală a clubului.

Totuşi Calderon a admis că pentru el nu este important să câştige alegerile, ci să aibă ocazia unei confruntări directe cu Florentino Perez, considerat favorit la alegerile ce vor avea loc în vară. "Nu vreau să câştig alegerile, îmi doresc ca Florentino Perez să aibă curajul de a avea o confruntare publică cu mine, în faţa camerelor de televiziune".

Calderon ocupa funcţia de preşedinte al clubului din capitala Spaniei începând din 2006, când l-a înlocuit pe Florentino Perez, artizanul echipei care a fost supranumită "galacticii". După ce el a demisionat, în ianuarie, ca urmare a unui scandal monstru generat de o serie de dezvăluiri ale presei privind fraudarea Adunării Generale din decembrie 2008, interimatul la conducerea clubului a fost asigurat de Vicente Boluda.

Acesta din urmă intenţionează să convoace alegeri pentru funcţia de preşedinte la finalul sezonului, însă pentru a putea face acest lucru trebuie să fie confirmat în post de "socios" în cadrul Adunării Generale ce va avea loc duminică. Boluda, care în "era" Calderon a fost vicepreşedinte la Real Madrid, a anunţat deja că nu este interesat să candideze pentru funcţia de preşedinte.