MENIU

Calculaţi-vă amprenta de CO2!

Foto: maxisciences.com

Persoanele interesate îşi pot calcula, de luni, amprenta de CO2, pe site-ul de eco-living www.StopCO2.ro şi pot compara, totodată, emisiile rezultate din deplasarea cu automobilul cu cele rezultate din deplasarea cu mijloacele de transport în comun, au anunţat luni iniţiatorii proiectului.

Iniţiat de VreauCredit.ro, proiectul StopCO2.ro include, pe lângă primul calculator al amprentei de carbon (CO2), şi un calculator destinat calculării amprentei rezultate din diferitele modalităţi de transport urban. Site-ul conţine şi o bază de date a centrelor de reciclare din ţară, structurată pe principalele cinci categorii poluante: electrice şi electronice, fier, hârtie şi carton, plastice şi telefoane mobile.

Calculatorul amprentei de carbon (CO2) este împărţit în trei secţiuni principale, respectiv consum casnic, electricitate şi transport, care acoperă toate ariile cu cantităţi mari de emisii de CO2.

Pe măsură ce chestionarul avansează, sunt oferite sfaturi în legătură cu modificarea comportamentului (dacă este cazul) sau direcţii către acţiuni de plantare de copaci, deoarece iniţiatorii vor, nu numai să obţină reducerea amprentei de dioxid de carbon, ci şi neutralizarea ei prin producerea de oxigen.

Proiectul este susţinut de Banca Comercială Română (BCR).