MENIU

C.Diaconescu: România va trimite observatori la alegerile din Moldova

Foto: NewsIn

România va trimite observatori şi va cere Uniunii Europene mai multă vigilenţă la alegerile anticipate din Republica Moldova, de la sfârşitul lunii iulie, pentru a nu mai exista contestări ca cele din luna aprilie, a spus, la Realitatea FM, ministrul de Externe Cristian Diaconescu.

Diaconescu a asigurat că România doreşte o prezenţă atentă pe tot parcursul electoral şi chiar înainte de alegeri pentru că, dacă se produc nereguli, acestea se întâmplă înainte de procesul electoral.

În ce priveşte Orientul Mijlociu, România poate avea rolul de "poştaş onest" a mai spus ministrul de Externe, făcând referire la situaţia tensionată din Iran. Deşi România nu îşi poate asuma un rol prea mare în stabilizarae a zonei, totuşi poate avea rolul de intemediar între UE şi Iran.

"Există un palier de dialog cu autorităţile de la Teheran mult mai avansat decât cu alte state", spune ministrul Diaconescu.

Anunţarea rezultatelor alegerilor prezidenţiale din Iran a generat un val de proteste fără precedent după Revoluţia islamică din 1979. Manifestaţiile s-au soldat, în total, cu cel puţin 17 morţi.

 

Ascultă interviul