MENIU

Bursa zvonurilor: Ministrul Dan Nica este vizat de PD-L pentru remanierea guvernamentală

Foto: catavencu.ro

Şedinţa de urgenţă convocată de democrat-liberali pentru seara de duminică a încins site-urile de ştiri, dar şi blogosfera. Mai ales că liderii PD-L se contrazic în declaraţii cu privire la subiectul care urma să fie discutat.

NewsIn l-a citat pe prim-vicepreşedintele PD-L, Theodor Stolojan, care a spus că urma să se discute despre o rezoluţie de susţinere a Parlamentului unicameral.

Site-ul Impactnews.ro afirma că pe ordinea de zi a Colegiului Director s-ar afla remanierea guvernamentală. Primul pe listă ar fi chiar ministrul de Interne. Dan Nica ar putea fi înlocuit de către Vasile Blaga, mai spunea Impactnews.

Acelaşi site spunea că se va discuta şi despre colaborarea cu PSD, în condiţiile în care 38 din 41 de organizaţii judeţene ale PD-L au votat pentru ruperea coaliţiei şi scoaterea PSD de la guvernare. Şi iată că varianta a fost serios vehiculată în interiorul PD-L. Democrat-liberalul Daniel Funeriu, vicepreşedintele comisiei prezidenţiale pentru Educaţie, scrie pe blog despre motivele pentru care PD-L ar trebui să scoată PSD de la guvernare: "Nu voi uita discuţia pe care am avut-o la negocierea programului de guvernare pe educaţie (!!) cu Liviu Dragnea şi Gheorghe Nichita. Trebuie să bagi acolo ca primarii să numească directorii de şcoli, să pot eu să-l strâng de ... pe director dacă nu-mi convine de el" a fost argumentul unuia dintre ei căruia nu am vrut nicicum să-i cedez. Astăzi citesc că unul dintre cei doi îşi continuă cruciada împotriva şcolii şi, mai grav, împotriva legii...Criza politică pe care Geoană o invocă ameninţător nu ar fi provocată de scoaterea PSD de la guvernare. Ea este întreţinută prin prezenţa PSD în guvern. Toate acestea sunt, în sistemul meu de valori, elemente suficiente pentru ca la şedinţa Colegiului Director de duminică PDL să ia o decizie poate prea mult amânată".

Mai multe articole despre:
PSD Theodor Stolojan Dan Nica remaniere PD-L