MENIU

Buffon a fost desemnat cel mai bun portar al ultimilor 21 de ani

Foto: www.stellapictures.co.uk

Portarul italian al echipei Juventus Torino, Gianluigi Buffon, a fost desemnat cel mai bun portar din lume din 1987 până în 2008, niciun goalkeeper român nefiind inclus în acest clasament, informează, luni, Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică a Fotbalului (IFFHS).

Buffon are 78 de puncte şi l-a depăşit pe danezul Peter Schmeichel, care are 69 de puncte, ei fiind urmaţi de Iker Casillas (Spania), cu 63 de puncte, şi Oliver Kahn (Germania), cu 62 de puncte.

Pe locul 5 se află paraguayanul Jose Luis Chilavert, cu 58 de puncte, în timp ce fostul antrenor al Stelei şi al lui Dinamo, italianul Walter Zenga, ocupă poziţia a 6-a, cu 55 de puncte.

Olandezul Edwin van der Sar ocupă locul 7, cu 53 de puncte, fiind urmat de Petr Cech (Cehia), cu 44 de puncte. Pe locurile 9 şi 10 se află belgianul Michel Preud'homme (43 de puncte) şi brazilianul Claudio Taffarel (40 de puncte).

Printre portarii din clasament care încă mai sunt în activitate se mai află jucători precum Francesco Toldo, Dida, Jens Lehman, Rogerio Ceni, Jerzy Dudek, Oscar Cordoba sau Carlos Abbondanzieri.

Mai multe articole despre:
clasament IFFHS Gianluigi Buffon