MENIU

Bucureştenii vor avea voie să stea pe iarbă şi să se plimbe cu rolele în parcuri

Foto: NewsIn

Bucureştenii vor avea voie să stea pe iarbă, să se plimbe cu rolele şi bicicletele în parcuri, în zone special amenajate şi indicate, s-a decis în şedinţa de azi a CGMB.

"Dorinţa noastră rămâne constantă, aceea de a avea locuri unde să se plimbe bucureştenii. În primul rând, este vorba de spaţiile verzi, de autorizaţiile pentru a tăia copacii care sunt uscaţi. Avem, în primul rând, de schimbat ideea de a călca pe iarbă. Asta nu înseamnă că ai voie să calci pe flori sau că ai voie să calci pe ronduri. Dar acolo unde avem posibilitatea, vrem să-i lăsăm pe oameni să stea pe iarbă. Permisiunea de a circula în parcuri cu bicicleta şi cu rolele a creat emoţii pentru că la urma urmei sunt şi copii mici. Aş vrea să înţelegeţi că nu intenţionăm să dăm voie la mersul pe bicicletă pe zonele pe care le marcăm", explica, în luna mai, primarul Sorin Oprescu.

Conform reprezentanţilor Primăriei Capitalei, marcarea pistelor speciale pentru mersul pe bicicletă se va face în parcurile mari, aerisite, astfel încât cei care se vor plimba cu bicicleta sau cu rolele să nu creeze neplăceri celorlalţi pietoni.

Printre modificările propuse de edilii Capitalei la hotărârea privind normele de protecţie a spaţiilor verzi se numără şi mărirea amenzilor. Potrivit proiectului de hotărâre aprobat luni, amenzile pentru nerespectarea normelor impuse, distrugerea spaţiilor verzi, călcarea florilor, distrugerea mobilierului urban sau defrişarea copacilor sunt cuprinse între 50 şi 1.000 de lei, pentru persoanele fizice, şi între 1.000 şi 5.000 de lei, pentru persoanele juridice.