MENIU

Bucureştenii câştigă de două ori mai mult decât salariaţii din alte judeţe, potrivit hărţii salariilor

Foto: Realitatea TV

Bucureştenii câştigă de două ori mai mult decât locuitorii judeţelor Bihor, Călăraşi sau Harghita. Jurnaliştii de la Business Standard prezintă harta salariilor din România.

În clasamentul celor mai mari salarii medii nete se află locuitorii Capitalei care au câştigat anul trecut aproape 1.700 de lei pe lună. Salarii mari au avut şi ilfovenii, aproximativ 1.500 de lei şi constănţenii, 1.300 de lei.

La polul opus, se află judeţele Bihor, Călăraşi sau Harghita. Aici, remuneraţiile medii nu au depăşit 900 de lei pe lună. Diferenţele de salarii, spun specialiştii, provin din numărul de companii prezente în aceste zone. Topul salariilor nu se va schimba prea mult nici anul acesta.

Potrivit Business Standard, cele mai mari creşteri salariale, de 13%, vor fi în Ilfov şi Prahova în timp ce, în Capitală, majorările vor fi de numai 11,3%. În 2009, primul loc în clasamentul celor mai mari salarii va fi ocupat tot de Bucureşti - aproape 1.900 de lei, urmat de Ilfov şi Prahova. În privinţa celor mai sărace judeţe, ultimele poziţii vor fi ocupate tot de Bihor, Călăraşi şi Harghita unde remuneraţiile lunare vor depăşi cu puţin 900 de lei.

Citeşte întregul articol în Business Stadard.

Mai multe articole despre:
Bucureşti salarii venit hartă creşteri net judeţe