MENIU

Bucătarii timişoreni pregătesc masa de Revelion

Bucătarii timişoreni pregătesc masa de Revelion
Bucătarii timişoreni pregătesc masa de Revelion

Bănăţenii sunt gurmanzi recunoscuţi, aşa că acordă o mare importanţă bucatelor pe care le vor consuma în noaptea dintre ani. Cum specialiştii ştiu acest lucru, bucătarii marilor restaurante din Timişoara pregătesc delicatese, care mai de care mai deosebite, pentru ca mesenii să mănânce cât mai mult şi cât şi mai bine.

Oamenii sunt interesaţi ca de pe masa dintre ani să nu lipsească preparatele specifice Banatului. Bucătarii îşi vor întâmpina oaspeţii cu nelipsita piftie, dar şi cu preparate din peşte, pentru că din bătrâni se spune că, dacă mănânci peşte în noaptea dintre ani, banii se vor înmulţi precum solzii săi.

Maeştrii bucătari spun că de pe masa de Revelion nu trebuie să lipsească bucatele din carne de porc, carne de vită, sărmăluţele, dar şi cozonacul, papanaşii sau plăcintele româneşti. \"Ne întâmpinăm clienţii cu un pahar de pălincă, cu pâine şi sare, cum e tradiţia în Banat. Apoi se vor delecta cu o gustare tradiţională cu piftie din porc, ca la mama acasă, cu chifteluţe de curcan\", a declarat pentru Realitatea TV, Adriana Vladu, bucătar şef la unul din restaurantele din Timişoara.

Pentru  superstiţioşi, e bine de ştiut că merele, mâncate înainte de noul an, aduc sănătate. Băuturile recomandate pentru masa tradiţională de Revelion sunt afinata, pălinca, vinul şi şampania.

Mai multe articole despre:
Timişoara revelion bucătari mâncăruri