MENIU

Braşovul îşi lansează un nou brand turistic la târgul de la Berlin

Foto: panoramio.com

Braşovul va avea un nou brand turistic, care va fi lansat cu o cazia Târgului Internaţional de Turism de la Berlin, ce se va desfăşura între 10-15 martie.

Aceasta este prima participare a judeţului Braşov la cel mai mare târg de turism din lume şi ea coincide cu faptul că Braşovul va avea cel mai mare stand dintre toate judeţele din România care vor participa la această manifestare de tradiţie.

"Braşov Be.Live It" este o iniţiativă dezvoltată de Asociaţia de Promovare şi Dezvoltare a Turismului din Judeţul Braşov, care se adresează audienţei internaţionale şi transmite două concepte majore. În primul rând vizează o atitudine existenţială prin folosirea verbului "a fi", completată de o dimensiune interactivă a sintagmei "a trăi", astfel că numele noului brand ar putea fi tradusă prin "Fii şi trăieşte Braşovul", dar şi "Crede în Braşov".

Brandul "Braşov Be.Live.It" vrea să continue tradiţia de peste 100 de ani a industriei turistice locale, dar şi să dezvolte o imagine solidă ca destinaţie turistică la nivel internaţional. Noua imagine vine să promoveze atât diversitatea culturală cât şi dinamica unui loc viu şi modern.

Iniţiativa vine să completeze proiectele de dezvoltare a infrastructurii turistice: refacerea zidurilor vechii cetăţi a Braşovului, dezvoltarea domeniului schiabil în Râşnov, Predeal şi Poiana Braşov, reabilitarea cetăţilor istorice Făgăraş, Râşnov şi Rupea, dezvoltarea Rezervaţiei de Zimbri de la Vama Buzăului sau reintroducerea trenului de epocă cu ecartament îngust pe traseul Braşov-Cristian-Râşnov-Zărneşti.

La Berlin, Braşovul va fi prezent în standul oficial al României, o parte a programului artistic care va prezentat fiind asigurat de judeţul Braşov. Patru artişti de muzică populară vor interpreta cântece tradiţionale reprezentative pentru judeţul Braşov, iar o artistă va confecţiona şi va expune păpuşi tradiţionale. În cadrul serii româneşti care va fi organizată, vizitatorii vor putea degusta produse culinare tradiţionale din Braşov.

Acest proiect îşi propune să valorifice mult mai bine atracţiile turistice din zonă, pentru ca numărul turiştilor care vor alege să-şi petreacă vacanţele aici să depăşească actuala cifră de 500.000 de turişti anual.

Principalele atracţii sunt centrul istoric al Braşovului, pârtiile de schi, zonele agroturistice de la Bran, Moieciu, Vama Buzăului, Castelul Bran, cetăţile medievale sau bisericile fortificate ale satelor săseşti.

Proiectul are menirea de a impulsiona industria turistică braşoveană, mai ales că în zonă se va desfăşura ediţia din 2013 a Festivalului Olimpic al Tineretului European, dar şi să sprijine stabilirea unei oferte turistice mature până în 2013.

Mai multe articole despre:
turism târg România Berlin Braşov brand Marca turistic stand