MENIU

Braşovenii care nu se vaccinează contra gripei noi, vor plăti dacă se îmbolnăvesc

Braşov: nu te vaccinezi, plăteşti

Acesta este mesajul pe care reprezentanţi din Ministerul Sănătăţii l-au trasmis celor care refuză imunizarea contra gripei noi. Persoanele care fac parte din grupele de risc şi care refuză vaccinarea dar totuşi se îmbolnăvesc vor trebui să plătească atât testul de depistare cât şi zilele de spitalizare.

Secretarul de stat Adrian Streinu Cercel a anunţat că ministerul vrea sa emita un ordin  prin care cei care refuză vaccinarea împotriva virusului gripei noi să plătească tratamentul în caz de îmbolnăvire. Măsura vine ca urmare a numărului mic de persoane care au acceptat să se vaccineze. Autorităţile cheltuie 4 lei pe o fiolă de vaccin produs de Institutul Cantacuzino, în timp ce testul pentru depistarea gripei costă 200 de lei.

Adrian Streinu-Cercel a precizat că s-a luat în calcul prevederea din codul penal conform căreia dacă cineva favorizează răspândirea unei boli este pasibil de pedeapsă. La Braşov, din 50.000 de vaccinuri primite, au fost folosite până acum doar 1060, adică puţin peste 2%.

Mai multe articole despre:
Braşov vaccin spitalizare AH1N1