MENIU

Box - Meciul dintre greii Valuev şi Şagaev a fost anulat

Foto: flickr.com

Meciul dintre Nikolai Valuev şi Ruslan Şagaev pentru titlul mondial la categoria grea, versiunea WBA, a fost anulat din cauza nerespectării datelor contractuale. Promotorul uriaşului Valuev cere ca sportivul său să fie declarat campion mondial de WBA.

Lupta ar fi trebuit să aibă loc sâmbătă, dar a fost anulată pentru că Şagaev nu a putut îndeplini condiţiile medicale impuse de federaţia de specialitate, iar surse apropiate uzbekului susţin că acesta ar fi fost depistat cu hepatită B şi nu mai poate boxa.

"Din nefericire, nu avem altă opţiune decât să anulăm acest meci. Prioritatea noastră este sănătatea lui Nikolai, iar în aceste condiţii, această nu ar fi asigurată", a spus Chris Meyer, unul dintre promotori, el fiind completat de Valuev: "Mi-ar fi plăcut să boxez cu Ruslan, dar, date fiind condiţiile, nu se poate".

Meciul dintre Valuev, deţinător al centurii mondiale WBA, şi Şagaev, fost campion mondial la această categorie, trebuia să se dispute sâmbătă, la Helsinki (Finlanda). Şagaev (24 de victorii, o remiză) a acceptat, în iunie 2008, să-i acorde revanşa lui Valuev, pe care l-a detronat în aprilie 2007, administrându-i acestuia prima înfrângere la profesionişti. Uzbekul a suferit, însă, o ruptură la tendonul lui Ahile de la piciorul stâng, cu o săptămână înaintea partidei, iar în absenţa lui Şagaev, Valuev (50 de victorii, o înfrângere) l-a învins pe americanul John Ruiz, în luna august.