MENIU

Box - Lucian Bute: "Andrade va lovi doar umbra mea"

Foto: NewsIn

Campionul mondial IBF la categoria supermijlocie, Lucian Bute, este decis ca în meciul cu Librado Andrade, în care îşi va pune la bătaie centura, să nu-i ofere adversarului vreo şansă. Pentru Bute, lupta din 28 noiembrie este revanşa mult aşteptată după cea de anul trecut, când a obţinut o victorie aprig contestată.

"Am vrut o revanşă cu el. Dacă s-ar fi văzut tot meciul de atunci, lumea ar fi înţeles că am controlat partida. Am căzut, dar m-am ridicat - campionii se ridică - şi nu am pierdut centura. Va fi alt meci, Andrade va lovi doar umbra mea de această dată. Voi pregăti meciul aşa cum ştiu eu mai bine şi el nu va mai avea posibilitatea să se apropie de mine. Vreau să demonstrez tuturor că a fost un accident ceea ce s-a întâmplat", a explicat Lucian Bute.

Lucian Bute va boxa pe 28 noiembrie cu Librado Andrade pentru titlul mondial IBF la categoria supermijlocie. Acesta va fi al doilea meci dintre cei doi pugilişti, după cel din octombrie 2008, când Bute a obţinut o victorie controversată. Românul a fost trimis la podea în ultimele secunde ale întâlnirii, dar a reuşit să se ridice şi a câştigat la puncte. Mai multe voci din lumea boxului au spus atunci că românul trebuia să piardă şi că a beneficiat de sprijinul arbitrului de ring.

La conferinţa de presă a participat şi preşedintele FR Box, Rudel Obreja, care l-a avertizat pe Bute că Librado Andrade este un adversar puternic. Şeful federaţiei a vorbit şi despre următorul meci al lui  Jo Jo Dan, în urma căruia românul ar putea boxa pentru un titlu mondial. "Meciul este programat pe 9 octombrie şi noi suntem în discuţie cu autorităţile locale din Arad, dar nu ştim sigur dacă gala va avea loc acolo. Am vorbit cu Jo Jo Dan şi el tot timpul îmi spune că e gata să se bată", a spus Obreja.

Jo Jo Dan îl va întâlni pe nigerianul Ajose Olusegun pe 9 octombrie în România. Învingătorul acestui meci va boxa apoi pentru titlul mondial WBC la categoria superuşoară.