MENIU

Bolnavii stau câte doi în pat la Spitalul de Urgenţă Ploieşti

Foto: RTV
În secţia de Cardiologie de la Spitalul de Urgenţe din Ploieşti sunt 150 de bolnavi şi 80 de paturi

Situaţie disperată la Spitalulul Judeţean de Urgenţă Ploieşti. În singura secţie de Cardiologie din judeţ pacienţii stau ca sardelele în saloane. Cum a fost foarte cald, numărul internărilor s-a dublat, iar bolnavii sunt nevoiţi să stea câte doi în pat. Şi la secţia de Interne este aceeaşi problemă, prea mulţi pacienţi, prea puţine paturi.

Din cauza căldurii, mulţi prahoveni cardiaci au avut nevoie de îngrijiri medicale. Odată ajunşi la spital, pacienţii se văd nevoiţi să-şi împartă patul cu încă o persoană. În plus, mai au un duşman, căldura insuportabilă.

La ora actuală, în secţia Cardiologie sunt internaţi 150 de bolnavi în 80 de paturi. Aceeaşi aglomeraţie este şi la Secţia de Interne. Ca să facă faţă valului de bolnavi, medicii sunt nevoiţi să micşoreze durata de spitalizare, în special pentru cazurile mai puţin grave. "Se ajunge la un indice nepermis de aglomeraţie în secţii, ceea ce ne obligă să reducem perioada de spitalizare", a declarat şeful Secţiei de Interne, Ştefan Pacelescu.
Mai multe articole despre:
spital bolnavi pacient secţie spital de urgenţă