MENIU

Bodyguardul Marcel Popa este cel care l-a împuşcat în picior pe unul dintre hoţii maşinii lui Becali

Foto: pitesteanul.ro

Al cincilea bodyguard al lui Gigi Becali pentru care Judecătoria Sectorului 1 a emis mandat de arestare preventivă, Marcel Popa, l-a împuşcat în picior pe unul dintre hoţi şi l-a lovit pe acesta, în mai multe rânduri, cu pistolul în cap, potrivit motivării hotărârii instanţei de a-l aresta preventiv.

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 1 arată, în aceeaşi motivare a deciziei de arestare preventivă pentru 29 de zile a bodyguard-ului Marcel Popa, că acesta a recunoscut, în mare parte, infracţiunile pentru care este cercetat, atât în faţa procurorilor, cât şi în momentul audierii în faţa instanţei.

Marcel Popa le-a spus magistraţilor că l-a împuşcat pe unul dintre hoţi în încercarea de a se apăra, având în vedere că acesta îl ameninţase cu un briceag "şi i-a fost teamă de el".

Mai mult, declaraţia lui Popa reface, în detaliu, traseul urmat de cele trei autoturisme cu care bodyguarzii au plecat să-i caute maşina lui Gigi Becali la cererea finanţatorului Stelei.

Marcel Popa le-a declarat magistraţilor Judecătoriei Sectorului 1 că unul dintre hoţi, cel pe care l-a împuşcat, şi anume Titel Niculaie, a fost cel care a vrut să fie adus în faţa lui Becali şi nu la Poliţie, unde vroiau să-l ducă bodyguarzii. Judecătorii care i-au dat mandat de arestare lui Marcel Popa apreciază declaraţia acestuia ca fiind "în parte nesinceră", având în vedere că hoţul maşinii lui Becali a fost adus cu forţa la barul din Pipera.

Totodată, magistraţii Judecătoriei Sectorului 1 notează în motivare că, deşi uşa din barul din Pipera era închisă, hoţii nu ar fi avut cum să plece pentru că ar fi putut să fie lipsiţi de libertate "prin constrângeri de natură psihică, ce reies din împrejurările concrete în care a fost săvârşită fapta, desfăşurarea acesteia într-un loc public, loc în care părţile vătămate au fost puse să dea declaraţii prin care să recunoască că sunt autorii unei infracţiuni, în prezenţa unui număr mare de persoane".

Mai mult, instanţa îşi motivează decizia de a-i da mandat de arestare lui Popa pentru 29 de zile, "în raport de dezinhibiţie a sa în ceea ce priveşte săvârşirea unor fapte de asemenea gravitate".

În motivare, instanţa mai arată că lipsa "unei măsuri ferme a autorităţilor", ar putea crea premise în încurajarea rezolvării unor situaţii de ordin personal "prin eludarea dispoziţiilor şi procedurilor legale". Totodată, mai arată instanţa, "reacţia negativă a societăţii, în lipsa unei măsuri ferme, este de natură să tulbure starea de normalitate, denumită de legiuitor ordine publică".

Decizia instanţei nu este definitivă, Tribunalul Bucureşti urmând să stabilească termen pentru judecarea recursului făcut de avocaţii lui Marcel Popa.

 

Citeşte şi  S-au încheiat audierile bodyguarzilor lui Becali. Instanţa urmează să se pronunţe