MENIU

Boc spune că după 15 mai se va decide dacă Executivul îşi asumă răspunderea pe Codurile juridice

foto: NewsIn

Premierul Emil Boc a declarat, miercuri seară, la postul public de televiziune că, în data de 15 mai, va fi evaluat stadiul adoptării Codurilor juridice în comisii, urmând ca decizia privind eventuala asumare a răspunderii de către Executiv să fie luată în coaliţia de guvernare.

"Aceste discuţii le vom purta în coaliţie. Noi avem un termen pentru finalizarea Codurilor în comisie. În 15 mai ne vedem la masă, chemăm preşedinţii comisiilor, vedem stadiul adoptării Codurilor şi luăm decizia: mergem pe asumare, mergem pe dezbatere, este o decizie care trebuie să se ia în coaliţie", a declarat Boc, întrebat dacă Executivul îşi va asuma răspunderea pe Codurile juridice.

Ministrul Victor Ponta a spus, tot miercuri, că, date fiind modificările aduse în subcomisia specială, Codul Penal va putea fi însuşit ca iniţiativă legislativă, fapt ce ar mulţumi şi ONG-urile care cer retrimiterea în Guvern, şi că are mandat din partea PSD să propună această variantă.

Ponta a spus că, în şedinţa de luni a coaliţiei PDL - PSD, va aduce în discuţie acest subiect pentru a se lua o decizie politică, subliniind că are deja mandat din partea PSD pentru acest demers. Astfel, Ponta spune că proiectul va putea fi depus la Senat unde, conform procedurii de urgenţă, nu va mai fi dezbătut în comisii, ci direct de plen, Camera Deputaţilor fiind decizională. 

Birourile Permanente ale celor două Camere vor stabili săptămâna viitoare dacă acceptă, la solicitarea lui Daniel Buda, prelungirea cu o lună de zile a termenului pentru depunerea rapoartelor la cele patru Coduri, a declarat, marţi, Ioan Chelaru, chestor al Senatului.

Victor Ponta declara, la finele lunii aprilie, că vor fi înaintate Senatului, până pe 15 mai, Codurile Civil şi Penal, în timp ce, pentru Codurile de Procedură, dezbaterile au fost prelungite până în toamnă, Guvernul renunţând la posibilitatea asumării răspunderii pe cele patru legi. 

Mai multe articole despre:
guvern Emil Boc Codul Penal CE asumarea răspunderii