MENIU

Boc spune că biletele de tratament pentru pensionari ar putea fi transferate la CNAS

Foto: wordpress.com

Premierul Emil Boc a declarat sâmbătă, la Rm. Vâlcea, că biletele de tratament pentru pensionari ar putea fi transferate de la Casa Naţională de Pensii (CNP) la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS).

"Biletele  de tratament sunt distribuite, în prezent, de către Casa de Pensii, dar pe baza avizului  de la Casa de Sănătate. Este ca firesc ca aceste bilete să meargă la Casa de Sănătate, pentru că se poate avea controlul direct cu privire la starea de sănătate a acelora care  trebuie să se încadreze  în criteriile pentru acordarea biletelor de tratament. Astfel, cei interesaţi vor putea primi bilete de tratament de la Casele Judeţene de Asigurări de Sănătate, şi nu de la Casele Judeţene de Pensii, cum se întâmpă la ora actuală", a spus premierul.

Boc a mai declarat că această măsură va avea şi alte avantaje. "Eliminăm  birocraţia şi instituim şi un control suplimentar asupra felului în care se eliberează aceste bilete de tratament", a precizat şeful Guvernului.

Premierul Emil Boc a efectuat, sâmbătă, o vizită în judeţul Vâlcea, unde s-a întâlnit cu autorităţile locale. Tot sâmbătă, premierul s-a întâlnit la Slatina şi cu autorităţile locale din Olt.