MENIU

Boc: Nu mai aveam ce căuta acasă dacă primul tronson al Autostrăzii Transilvania nu era gata

Emil Boc: Berceanu merită aprecieri

Premierul Emil Boc a declarat, miercuri seară, că inaugurarea Autostrăzii Transilvania în apropierea Clujului, a fost o coincidenţă şi nu are legătură cu faptul că oficialul provine din acest oraş.

\"Berceanu merită aprecieri, este unul dintre cei mai pragmatici miniştri ai Transporturilor pe care i-a avut România. În decembrie 2008, a spus că vom face aceşti kilometri (42 de kilometri ai Autostrăzii Braşov - Borş -n.r.) de pe Autostrada Transilvania. Nu prea credeam, mă gândeam că mă fac de ruşine că sunt şi din Transilvania. M-a pus să promit. Mă gândeam că nu se face (tronsonul -n.r.) şi nu mai am ce căuta acasă. În fiecare lună ne-am dus pe şantier\", a declarat Emil Boc.

Cât despre inaugurarea autostrăzii în jurul Clujului, acesta a spus că a fost o coincidenţă. \"Proiectul era pornit la Cluj, partea de la Câmpia Turzii la Gilău. În doi ani de zile, Tăriceanu şi echipa lui au făcut un platou de cinci kilometri unde au testat asfaltul, în rest nu au făcut nimic\", a precizat premierul.

În plus, dincolo de această coincidenţă, Emil Boc a spus că oraşul Cluj avea nevoie de o soluţie pentru a scoate traficul greu, iar \"această parte de autostradă ajută şi municipiul Cluj-Napoca\".

Primii 42 de kilometrii ai Autostrăzii Transilvania au fost inauguraţi la 1 decembrie. Pe primul tronson mai sunt de montat gardurile de protecţie şi de finalizat drenajele. Alte lucrări la autostradă vor fi reluate doar după stabilirea bugetului pe anul viitor.