MENIU

Boc le dă miniştrilor două luni pentru a pune la punct descentralizarea

Foto: gov.ro

Cele patru domenii în care vor fi elaborate şi aprobate, în termen de 60 de zile, actele normative care vizează descentralizarea sunt educaţia, sănătatea, agricultura şi administraţia publică, a anunţat premierul Emil Boc, după şedinţa de Guvern.

"Sâmbătă vom avea o nouă şedinţă de Guvern în care fiecare ministru va prezenta modul în care concepe descentralizarea în domeniul său de competenţă, pentru ca toţi membrii cabinetului să cunoască, pe de o parte, implicaţiile descentralizării, să coreleze diversele acte normative, astfel încât, aşa cum am spus, în termen de 60 de zile să avem toate actele normative adoptate", a declarat Boc.

Premierul a spus că, eventual, Guvernul poate apela şi la ordonanţe de urgenţă pentru a lua măsurile necesare descentralizării. "Când vorbesc de acte normative necesare descentralizării mă refer la ordine de miniştrii, hotărâri de guvern, proiecte de legi sau, eventual, ordonanţe de urgenţă. În tot acest interval de timp, de două luni de zile, urmează, evident, să se realizeze şi consultările de specialitate cu structurile administraţiei publice locale, ale patronatelor, ale sindicatelor astfel încât acest proces al descentralizării să fie înţeles de către toată lumea", a adăugat Boc.