MENIU

Boc i-a scăzut impozitele lui Videanu cu două milioane de euro

Foto: riport.ro

Guvernul Boc, din care face parte şi ministrul Videanu, a adoptat o Ordonanţă de Urgenţă care-l face mai bogat pe afaceristul Videanu cu două milioane de euro.

Suma îi era destinată, până la adoptarea acestei Ordonanţe, statului. Adică reprezenta taxe plătite la buget. Acum, nu mai reprezintă decât taxă de protecţie plătită de stat ministrului afacerist Videanu.

După scandalul Sterling, izbucnit după ce a ieşit la iveală că statul beneficiază doar de o părticică infimă din bogăţiile naturale date în exploatare privaţilor, politicienii au luat atitudine. La unison, din toate partidele, oamenii au promis că vor schimba lucrurile. Până acum mai bine de o săptămînă, prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 101/2007, se stabilea că fiecare agent comercial care exploatează resurse minerale plăteşte o redevenţă calculată în procente, în funcţie de cîte resurse vinde.

În şedinţa de Guvern din 8 aprilie curent, însă, la iniţiativa preşedintelui ANRM (Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale), Gelu Agafiel Mărăcineanu, ordonanţa respectivă a fost modificată, iar întregul sistem de calcul al redevenţelor a fost schimbat. Mai exact, în loc să se plătească un anumit procent din vânzările realizate în urma exploatării resurselor, fiecare agent comercial va plăti statului o sumă fixă pentru fiecare unitate exploatată. 

Citeşte mai mult în Academia Caţavencu 

Mai multe articole despre:
guvern Emil Boc Academia Caţavencu Adrian Videanu