MENIU

Boc: Există toate şansele ca Guvernul să-şi angajeze răspunderea pe Codul Civil şi Codul Penal

foto: NewsIN

Există toate şansele ca Executivul să îşi asume răspunderea pe Codurile Civil şi Penal, a declarat, miercuri, premierul Emil Boc, la finalul şedinţei Executivului.

"Există toate şansele ca Guvernul să-şi angajeze răspunderea pe Codul Civil şi Codul Penal, după o discuţie pe care urmează să o avem în continuare cu societatea civilă, după ce vor fi prezentate formele actuale care au reieşit în urma discuţiilor din Parlament ale celor două Coduri, pentru a fi siguri că avem cea mai bună formulă de Cod Penal, respectiv Civil", a declarat premierul. Declaraţia a fost făcută după ce ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Victor Ponta, a prezentat în Guvern o informare privind stadiul discutării Codurilor juridice în subcomisiile parlamentare.

Premierul Emil Boc declara, înainte de şedinţa Executivului, că există posibilitatea asumării răspunderii pe Codurile juridice, în forma finalizată de subcomisiile parlamentare, dar acest lucru se va întâmpla doar dacă există o decizie a Coaliţiei şi după consultarea societăţii civile. 

În acest sens, Boc a declarat că "Guvernul nu exclude posibilitatea de a-şi angaja răspunderea".