MENIU

Boc: Coaliţia PSD-PNL doreşte menţinerea pensiilor \"nesimţite\" ale parlamentarilor

Foto: newsIn

Primul ministru Emil Boc a declarat la finalul şedinţei de Guvern că miercuri a asistat în Parlament la înfiinţarea Coaliţiei PSD-PNL care susţine menţinerea pensiilor \"nesimţite\" ale parlamentarilor din banii cetăţeanului.

"Astăzi am asistat în Parlament la înfiinţarea Coaliţiei PSD-PNL pentru menţinerea pensiilor nesimţite ale parlamentarilor. În contextul în care PNL, încă de la începutul anului, a depus în Parlament un proiect de lege pentru eliminarea pensiilor parlamentarilor. S-a spus că nu-l adoptăm până nu vine Guvernul cu un proiect pentru eliminarea tuturor pensiilor speciale. Am venit la Parlament angajându-ne răspunderea pe legile sistemului de pensii şi eliminarea pensiilor speciale inclusiv cele ale parlamentarilor", a declarat premierul Boc.

Primul ministru a considerat că membrii social-democraţi şi liberali din Opoziţie au manifestat "o formă de dispreţ faţă de cetăţean şi păstrarea în continuare a pensiilor speciale şi pe cele ale parlamentarilor, încălcând flagrant procedura legală şi constituţională care cerea foarte clar ca în primul rând să se dezbată în Parlament asumarea pe legea pensiilor".

Emil Boc a făcut un apel către parlamentari: "Îi rog pe toţi parlamentarii români să meargă în circumscripţiilelor electorale, în colegiul în care au fost aleşi, să se uite în ochii celor carea i-au votat şi sa spună: , a mai spus premierul. 

Emil Boc a amintit că PD-L a depus la începutul anului spre aprobare un proiect de lege pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, care însă a fost mereu amânat argumentându-se că trebuie să vină Guvernul cu aceste reglementări.

Viceliderul deputaţilor PNL, Eugen Nicolăescu, a declarat miercuri că principalul argument pentru care Birourile permanente au amânat stabilirea calendarului asumării răspunderii Guvernului pe Legea pensiilor este pentru a afla dacă Guvernul rămâne în funcţie după discutarea moţiunii de cenzură.

Nicolăescu a spus de mai multe ori că, din punctul lui de vedere, "o angajare a răspunderii Guvernului este abuzivă" şi că este convins că Guvernul va cădea în urma moţiunii de cenzură.

Birourile permanente au decis să amâne cu o săptămână stabilirea datei la care Guvernul îşi va angaja răspunderea pe Legea pensiilor, o decizie care a fost contestată de PDL. Democrat-liberalii au anunţat că se delimitează de "abuzul" Birourilor permanente. 

Mai multe articole despre:
PNL PSD parlamentari Emil Boc Legea pensiilor asumare