MENIU

Boc afirmă că obiectivul PD-L este să primescă învestitura Guvernul Croitoru

Foto: NewsIn

Primul ministru demis Emil Boc a declarat că PD-L va depune toate eforturile pentru trecerea Guvernului Croitoru în Parlament şi nu are în vedere altă variantă politică.

"PD-L face tot ce-i stă în putinţă ca Guvernul Croitoru să treacă şi va avea tot sprijinul în 4 noiembrie în Parlament. Acesta este obiectivul nostru, nimic şi niciun alt motiv nu stă în evidenţa şi în analiza noastră", a afirmat premierul, aflat în vizită la şantierul Autostrăzii Transilvania.
Întrebat dacă parlamentarii PD-L vor fi de ajuns pentru a da un vot de încredere Guvernului Croitoru, liderul PD-L a afirmat că este nevoie şi ca liderii partidelor parlamentare să lase deoparte interesele proprii.

"Eu cred că e un procent consistent pe care PD-L îl aduce votului din Parlament Guvernului Croitoru şi sper ca şi parlamentarii să înţeleagă că e nevoie să existe continuitate guvernamentală, dincolo de interesele politicianiste ale lui Mircea Geoană, ale lui Crin Antonescu sau ale lui Marko Bela. Cred că aceşti domni ar trebui să lase deoparte propriile interese şi să se gândească la interesele ţării", a precizat Boc.

Primul ministru a ţinut să sublinieze că România are Guvern, iar acesta lucrează şi la legea bugetului de stat, ale cărei detalii sunt discutate şi cu premierul desemnat, Lucian Croitoru. "Acest Guvern conduce ţara şi vreau să se ştie foarte clar. Avem un Guvern care-şi face datoria faţă de România şi faţă de români, îşi desfăşoara activitatea până când viitorul Guvern îşi depune jurământul în faţa preşedintelui (...) Am povestit cu domnul Croitoru câteva principii macroeconomice. Acum se lucrează la nivel de minister, apoi va fi o şedinţă de Guvern în vederea asamblării tuturor datelor care vizează bugetul de stat", a declarat premierul, adăugând că va discuta "ori de câte ori e nevoie" cu premierul desemnat, Lucian Croitoru.