MENIU

Bobulescu: Băsescu a zis că nu îi pasă dacă intrăm în grevă

Foto: NewsIn
Vicepreşedintele Alma Mater: Nu se pune problema disponibilizărilor
Aurel Cornea: În momentul de faţă nu sunt posibilităţi de majorare a salariilor

"Preşedintele mi-a spus că putem să facem ce vrem", a declarat Răzvan Bobulescu, liderul Alma Mater, după întâlnirea sindicatelor din învăţământ cu preşedintele Traian Băsescu.

"Am discutat numai despre viitorul învăţământului şi despre legislaţia referitoare la învăţământ. I-am spus preşedintelui să se uite pe site-ul National Academy of Science, să vadă care a fost discursul lui Obama din ultima vreme, că în SUA se dau acum bani şi pentru cercetare şi pentru educaţie, în condiţii de criză", a mai spus Bobulescu.

După încheierea discuţiilor cu sindicatele, preşedintele Băsescu a spus că, dimpotrivă, îi pasă de protestele anunţate de reprezentanţii dascălilor.

Preşedintele a precizat că, cadrul discuţiilor, a afirmat că nu îi poate opri pe sindicalişti să protesteze, pentru că sunt oameni liberi şi au dreptul la opţiuni proprii. "Nu vă pot opri, nu am ce să fac, este opţiunea dumneavoastră, sunteţi oameni liberi, dar nu pot să nu fac apel la responsabilitate faţă de copii, dacă sistemul de educaţie are ca principal actor elevul", a susţinut Băsescu.

Vicepreşedintele Alma Mater: Nu se pune problema disponibilizărilor

"Domnul Boc habar n-avea ce să întâmplă la Ministerul Muncii. Eu am reprezentat Alma Mater acolo, la mai multe întruniri şi i-am spus premierului că dacă nu se implică în cel mai scurt timp, la cel mai înalt nivel, această lege nu va deveni realitate până la 30 iunie, când suntem obligaţi de UE să o finalizăm. Premierul şi-a asumat rolul de coordonator al acestei legi şi ne-a promis că se va implica personal ", a precizat vicepreşedintele Alma Mater, Anton Hadăr, în legătură cu pachetul legislativ propus de Comisia prezidenţială pe învăţământ.

Alma Mater i-a transmis premierului că a greşit faţă de politica salarială, în sensul în care a tăiat o sumă incredibil de mare de la Educaţie.

"Nu se pune problema disponibilizărilor, ne-au asigurat  de acest lucru, nici de scăderi ale salariilor sub salariul minim", a arătat Anton Hadăr.

"Am primit acelaşi răspuns ca şi data trecută, şi anume că nu sunt bani şi că, în momentul de faţă, nu sunt posibilităţi de majorare a salariilor. Am primit însă o singură garanţie a domnului prim ministru, că veniturile cadrelor didactice, salariaţilor din învăţământ nu vor scădea în acest an", a declarat şi  Aurel Cornea, preşedinte FSLI.

Sindicatele din Educaţie s-au întâlnit cu preşedintele Traian Băsescu, cu ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, şi cu premierul Emil Boc.