MENIU

BMW se retrage din Formula 1!

Foto: images.businessweek.com

Echipa germană nu va lua startul în sezonul 2010, din motive economice.

Lovitură de teatru în lumea Formulei 1. Echipa BMW şi-a anunţat retragerea din Marele Circ la sfârşitul acestui sezon din motive economice. Este al doilea mare constructor care spune adio motorsportului, după ce Honda a părăsit întrecerea în urmă cu opt luni. Totuşi hotărârea BMW este cu atât mai surprinzătoare cu cât era una dintre ferventele suţinătotoare ale  Acordul Concorde, care urmează să le garanteze semnatarelot participarea în etapele de F1, până la sfârşitul lui 2012.

Scuderia germană, care îi are ca piloţi pe Nick Heidfeld şi Robert Kubica, iar anul trecut s-a luptat pentru câştigarea titlului mondial, se afla în competiţie din anul 2000. Mario Theissen, directorul BMW Motorsport, a spus pe această temă: "Sigur că am fi preferat să continuăm această campanie ambiţioasă şi să arătăm că acest sezon a fost doar o întâmplare nefericită, după trei ani de succes. Acum rămâne să ne concentrăm asupra curselor care au mai rămas şi să ne demonstrăm spiritul de luptă, aşteptând rezultate bune în timp ce ne luăm rămas bun de la cursele de Formula 1".

Patronul F1, Bernie Ecclestone a reacţionat imediat la aflarea veştii şi a spus că în spatele acestei decizii stă lipsa de rezultate din sezonul 2009, în care nemţii au adunat doar opt puncte. Totuşi, speculaţii pe marginea retragerii din Formula 1 au apărut lunile trecute şi pe marginea team-urilor Toyota şi Renault şi n-ar fi exclus ca retragerea BMW să fie doar începutul avalanşei.

Mai multe articole despre:
BMW Robert Kubica Nick Heidfeld