MENIU

Blocul Naţional al Revoluţionarilor îl susţine pe Mircea Geoană la alegeri

Foto: NewsIn

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a semnat cu reprezentanţii Blocului Naţional al Revoluţionarilor 1989 un protocol pentru susţinerea candidaturii sale la preşedinţie de către revoluţionarii acestei asociaţii, care vor să se transforme în "agenţi electorali foarte puternici" în sprijinul PSD.

Preşedintele BNR 1989, Dorin Lazăr Maior, a declarat că revoluţionarii vor sprijini "cu toată fermitatea, cu toată hotărârea şi necondiţionat" candidatura la preşedinţie a lui Geoană. "Suntem siguri că va fi următorul preşedinte al României (...) Vreau să asigur că toţi revoluţionarii, sau marea majoritate, se vor transforma în nişte agenţi electorali foarte puternici, ştiţi bine că aceşti oameni au caractere puternice în societate, ei ştiu să-şi facă auzit punctul de vedere şi toţi vom spune cu hotărâre că dorim să se facă această schimbare în primul rând pentru că instituţiile statului nu mai funcţionează democratic", a mai spus Maior.

La rândul său, Geoană a susţinut că PSD este un partid care are "în codul genetic şi ca misiune valorile şi idealurile Revoluţiei române". "Apreciez ceea ce aţi făcut, apreciem faptul că în acest moment important pentru România veniţi alături de forţele care doresc să aducă României normalitate şi reluarea unui proces de evoluţie economică şi politică pozitivă şi vreau să vă asigur de întreaga noastră preţuire. Din punctul meu de vedere acest moment reprezintă un moment important care depăşeşte caracterul strict electoral al acestei perioade, este vorba de continuarea unui angajament strategic şi moral pe care partidul nostru îl are faţă de cei care au făcut posibilă răsturnarea regimului Ceauşescu", a spus Geoană.

De asemenea, preşedintele de onoare al PSD, Ion  Iliescu, a ţinut să precizeze că "iniţiativa acestui dialog aparţine conducerii BNR"."Sigur, am fost şi eu consultat pentru că figurez încă în statutele acestei organizaţii, ca preşedinte de onoare al BNR, ceea sunt şi la partid, de aceea sunt şi o punte de legătură între cele două structuri. De asemenea şi conţinutul protocolului le aparţine, deci e o angajare din acest punct de vedere, eu cred firească", a fost precizarea lui Iliescu.

Mircea Geoană  a semnat pe 26 octombrie un acord de susţinere şi cu Loja Organizaţiilor de Revoluţionari din România (LORD) pentru susţinerea sa la alegerile prezidenţiale.