MENIU

Blaga: Voi ordona o anchetă pentru a verifica acuzaţiile de fraudare a alegerilor spuse de Nica

Foto: NewsIn

Ministrul interimar al Internelor, Vasile Blaga, a delcarat la Realitatea TV că unul dintre primele lucruri pe care le va face în această funcţie este de a ordona o anchetă pentru testarea veridicităţii afirmaţiilor lui Dan Nica despre fraudarea referendumului prin turism electoral.

"Am vorbit cu  Nica şi mi-a spus ca deţinea informaţiile de la Poliţie. Şeful Poliţiei, Petre Tobă, mi-a spus că nu a vorbit absolut nimic cu Dan Nica despre o eventuală fraudare a alegerilor prin turism electoral, că Nica nu i-a cerut aşa ceva şi nu i-a dat niciodată vreo situaţie a autobuzelor închiriate", a declarat Blaga la Ora de Foc de la Realitatea TV.

"Am făcut o analiză la principalii transportatori, dacă au închiriate autobuze în perioada alegerilor, l-am întrebat lşi pe Berceanu care are ARR-ul", a declarat Blaga menţionând că şi SRI-ul ar fi făcut cercetări în acest caz. "Eu nu ştiu cum acţionează cei de la SRI, dar au verificat dacă există autobuze pentru fraudarea referendumului." 

Premierul Emil Boc l-a demis pe ministrul Dan Nica motivând că ministrul Dan Nica a făcut declaraţii care nu se verifică