MENIU

Blaga: Am convingerea că Monica este absolut nevinovată

Foto: NewsIn

PD-L va vota pentru ridicarea imunităţii ministrului Monica Iacob Ridzi, în cazul în care se va ajunge la un vot în plen privind avizarea începerii urmăririi penale, au anunţat pe rând liderii PDL Vasile Blaga, Elena Udrea şi Cezar Preda, apreciind însă că "Monica este nevinovată".

Liderii PD-L şi-au reiterat susţinerea pentru ministrul Tineretului, până la finalizarea anchetei în privinţa sumelor cheltuite pentru organizarea Zilei Tineretului.

Secretarul general al PD-L, Vasile Blaga şi-a exprimat convingerea că "Monica este absolut nevinovată" şi că nu se va ajunge la un vot în plenul Camerei Deputaţilor privind începerea urmăririi penale a ministrului Tineretului. A adăugat că, dacă va fi cazul, democrat-liberalii vor vota în favoarea ridicării imunităţii, pentru că "niciun membru PD-L nu este privilegiat".

"PD-L a luat decizia corectă, grupul parlamentar din Camera Deputaţilor a votat pentru formarea comisiei de anchetă. Aşteptăm acelaşi punct de vedere şi din partea PSD vizavi de dl. Adrian Năstase, fără nicio discuţie credem că aşa vor şi proceda. Eu am convingerea că Monica este absolut nevinovată. Justiţia să-şi facă datoria. Niciunul dintre colegii mei nu este privilegiat şi nu a fost privilegiat de către partid. Şi avem în faţă toate experienţele, cu colegi care au fost chemaţi în faţa instanţelor statului, şi absolut toţi au mers şi şi-au probat nevinovăţia. Aşa face şi Monica" a declarat Vasile Blaga.

Blaga a venit în apărarea Monicăi Iacob Ridzi şi a Elenei Băsescu, în contextul "speculaţiilor apărute în presă", că cele două au apărut "de 14 ori împreună de 1 şi 2 mai". "Să nu uitaţi că a fost împreună cu familia acolo, campania nu era încă începută, a fost împreună cu domnul preşedinte, cu mama dânsei, cu Elena" a susţinut Blaga.

Liderii grupurilor parlamentare au stabilit marţi, în plenul Camerei Deputaţilor, componenţa Comisiei de anchetă în cazul ministrului Tineretului, Monica Iacob Ridzi, Comisie care va avea 15 membri.