MENIU

Blaga afirmă că pot fi reabilitate termic 50.000 de apartamente, în 2009

FOTO: NewsIn

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei (MDRL), Vasile Blaga, a declarat că instituţia are fonduri necesare pentru reabilitarea termică a 50.000 de apartamente, în 2009, ministerul având alocate pentru acest program 360 milioane lei.

"Putem reabilita 50.000 de apartamente în acest an, iar licitaţiile se vor organiza de către primării, şi nu de către minister", a spus Vasile Blaga.

Acesta a subliniat că ministerul de resort are alocate pentru acest program 360 milioane de lei. Potrivit acestuia, în România sunt în jur de 84.000 de blocuri clasa termică D şi chiar F, iar prin programul de reabilitare termică se încearcă aducerea acestora la o clasă termică minim B.

Blaga a adăugat că ministerul pe care îl conduce gestionează programe în valoare de 4,54 miliarde lei, iar aceşti bani vor ajunge la administraţiile publice numai pe proiecte.

"Prioritară este dezvoltarea echilibrată a României, pe cât posibil cu fonduri nerambursabile", a precizat recent Blaga, care a dat drept exemplu în acest sens fonduri importante care au fost deja accesate prin Programul Operaţional Regional.
Mai multe articole despre:
Vasile Blaga MDRL reabilitarea termică