MENIU

Birourile de conducere a peste 30 de organizaţii PNL din Dolj vor fi dizolvate

Foto: alegerilocale2008.ro

Preşedintele PNL Dolj, senatorul Mario Ovidiu Oprea, a declarat marţi că birourile de conducere din peste 30 de organizaţii liberale din judeţ vor fi dizolvate din cauza rezultatelor slabe obţinute la alegerile europarlamentare.

Potrivit lui Oprea, strategia partidului pentru alegerile prezidenţiale prevede ca birourile organizaţiilor PNL cu rezultate sub 10 la sută la alegerile europarlamentare să fie dizolvate, urmând ca în zilele următoare să fie desemnaţi preşedinţi şi vicepreşedinţi interimari.

"Organizaţiile locale ale PNL din Dolj care nu au îndeplinit cel puţin 10 la sută la alegerile europarlamentare vor fi dizolvate, urmând să fie numite conduceri interimare. Conducerea centrală a partidului a stabilit pragul de 10 la sută, iar la Dolj sunt cel puţin 20-30 de organizaţii în această situaţie. Precizez că dizolvarea conducerile acelor organizaţii nu înseamnă că vom renunţa la acei oameni, pentru că mai mult ca sigur o parte dintre ei se vor regăsi în noile conduceri interimare. Noi avem în vedere şi cooptarea unor persoane noi în noile birouri interimare, persoane care nu au mai fost până acum membri PNL, dar care au o bună reputaţie în cadrul comunităţii din care fac parte", a declarat Mario Ovidiu Oprea.

În cadrul Consiliului Naţional Executiv al PNL de luni s-a decis schimbarea conducerii în organizaţiile Timiş, Arad şi Dâmboviţa, ca urmare a rezultatului obţinut la europarlamentare. Preşedintele PNL, Crin Antonescu le-a cerut, luni, preşedinţilor organizaţiilor PNL "să deschidă partidul" şi "să înţeleagă că singur, PNL nu poate câştiga nicio bătălie".

"Bătălia se câştigă cu românii care n-au mai vrut să voteze, pe care noi până în toamnă trebuie să-i convingem că au de ce şi au pe cine să voteze", a afirmat liderul PNL.

Citeşte şi Antonescu anunţă schimbarea conducerilor organizaţiilor Timiş, Arad şi Dâmboviţa

Mai multe articole despre:
PNL Crin Antonescu organizaţii