MENIU

Biletele la spectacolele de la Teatrul Naţional nu se scumpesc

Foto: wikimedia.org

Directorul Teatrului Naţional Bucureşti, Ion Caramitru, a anunţat că nu se pune problema măririi preţului biletelor, cel puţin deocamdată, pentru că nu este momentul pentru o asemenea acţiune, în situaţia în care "lumea sărăceşte".

"Noi am avut o creştere de aproximativ 5% de-a lungul timpului la preţul biletelor. Nu ştiu dacă ar fi momentul să luăm o asemenea decizie. Cel mai scump bilet este 30 de lei în prezent. Cred că rămânem aici. Oricum, preţurile sunt modice", a adăugat Ion Caramitru.

Referitor la o posibilă reducere a bugetului teatrului în urma rectificării bugetare care a afectat şi Ministerul Culturii, Ion Caramitru a precizat că încă nu a fost anunţat de reprezentanţii Ministerului în legătură cu o decizie de acest fel, dar că, dacă va fi cazul, se va supune. 

Ion Caramitru a anunţat, luni, deschiderea stagiunii 2009-2010, cu piesa "Toţi fiii mei" de Arthur Miller. Piesa va fi prezentată pe scena Teatrului Naţional pe 12 şi 13 septembrie. "Toţi fiii mei", în regia lui Ion Caramitru, cu Victor Rebengiuc şi Sanda Toma în rolurile principale, respectă regula tragediei greceşti de timp, spaţiu şi acţiune, inspirată dintr-un fapt real, preluat de dramaturg din paginile unui ziar. Acţiunea se petrece în America, imediat după cel de-al doilea război mondial, în mijlocul unei familii care a reuşit să se îmbogăţească profitând de oportunităţile apărute. 

Tot în prima parte a noii stagiuni, la Sala Atelier va avea loc premiera piesei "Tectonica sentimentelor" de Eric Emmanuel Scmitt, pusă în scenă de Nicolae Scarlat. Ilinca Goia, Liviu Lucaci, Tamara Creţulescu şi Carmen Ionescu vor da viaţă unor destine tulburătoare. 

Mai multe articole despre:
bilete Teatrul Naţional TNB Ion Caramitru