MENIU

Bilanţul lui Boc: 1000 de locuinţe au fost cumpărate prin programul "Prima Casă"

Foto: Realitatea.net

Premierul a explicat că, în acest mod, se creează premizele deblocării din sectorul contrucţiilor.

Premierul Emil Boc a anunţat că 1000 de locuinţe au fost cumpărate "în mai puţin practic de o lună" de când programul "Prima Casă" a devenit operaţional.

"În privinţa programului Prima Casă, ieri am aflat că programul Prima Casă s-a transformat în primele 1000 de case care au fost deja vândute, în mai puţin practic de o lună de când a devenit programul operaţional", a anunţat premierul.

"După ce s-au elaborat normele metodologice de către bănci după aprobarea actelor de către Guvern, în mai puţin de o lună, douăzeci şi ceva de zile practic, 1000 de case au fost deja cumpărate prin programul guvernamental despre care am vorbit", a subliniat Emil Boc. Premierul a explicat că, în acest mod, se creează premizele deblocării unui alt sector, anume cel al contrucţiilor.

Reprezentanţii opoziţiei au criticat, săptămâna trecută, programul "Prima Casă". Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Bogdan Olteanu a afirmat, pe 16 august, că după două luni din cele şapte cât va dura acest program s-au acordat doar 131 de credite pentru că doar 1,7% din persoanele până în 35 de ani şi 1% dintre cele între 35 şi 40 de ani sunt eligibile.