MENIU

Berceanu va propune Guvernului confiscarea camioanelor a căror greutate depăşeşte maxima admisă

Foto: NewsIn

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Radu Berceanu, a declarat marţi, în cadrul mesei rotunde "Guvernul Privat – Probleme şi soluţii în infrastructură", că va înainta Guvernului o propunere prin care va cere confiscarea camioanelor a căror greutatea maximă depăseşte 40 tone pe osie.

"Voi propune Executivului să ia măsuri împotriva transportatorilor care nu respectă greutatea maximă de 40 de tone pe osie, măsuri care pot merge până la confiscarea camionului", a spus Berceanu.

Oficialul de la Transporturi a precizat că este nemulţumit de faptul că transportatorii rutieri se anunţă între ei atunci când există cântare amplasate pe şosele.

"Noi punem maşini de cântărit. Ei vorbesc între ei prin staţie şi se opresc cu zece kilometri înainte. Stau acolo şi ne râd în faţă, pentru că nu poţi cântări şi amenda o maşină care nu circulă", a adăugat Berceanu. 

Reprezentanţii Ministerului Transporturilor şi membrii Guvernului Privat s-au întâlnit, marţi, în cadrul unei mese rotunde cu tema "Guvernul Privat – Probleme şi soluţii în infrastructură". Evenimentul a fost organizat de cotidianul Business Standard. 

Obiectivul mesei rotunde, a doua din noua serie Guvernul Privat, proiect iniţiat de Business Standard, a constat în dezbaterea propunerilor venite din partea mediului de business pentru urgentarea lucrărilor de infrastructură, precum şi identificarea de soluţii la problemele care preocupă Ministerul Transporturilor.