MENIU

Berceanu: În a doua parte a anului nu vor mai fi bani pentru salariile de la CFR

Foto: NewsIn

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Radu Berceanu, a declarat joi, că protestul ceferiştilor este unul întemeiat, însă deocamdată nu sunt soluţii şi asteaptă propunerile sindicatelor şi ale salariaţilor.

"Protestele mi se par întemeiate. Interesant este să avem şi soluţii. În a doua parte a anului nu vom mai avea bani pentru salariile de la CFR", a afirmat Radu Berceanu.

De asemenea, acesta le-a recomandat ceferiştilor să se mai uite pe fereastra trenului şi să vadă că este criza. Radu Berceanu a precizat că, în prezent, pe căile ferate se transportă doar jumătate din ceea ce se transporta anul trecut în aceeaşi perioadă.

"Cu toate acestea feroviarii vor salarii odată şi jumătate mai mari decât anul trecut. De la începutul anului eu le tot spun atenţie că pe la jumătatea anului nu o să mai luaţi bani deloc>>", a adăugat Berceanu.

Ministrul Transpoturilor a subliniat că dacă sindicatele şi salariatii au soluţii este deschis pentru discuţii.

Subsecretarul de stat în cadrul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, Constantin Axinia, a declarat, miercuri, că circulaţia a şapte trenuri a fost afectată de greva spontană a impiegaţilor de mişcare din Regionala Braşov.

Totodată, acesta a precizat că, într-o perioadă de criză, aceste opriri de circulaţie vor avea repercusiuni care vor afecta traficul de călători şi de marfă. "Să fie foarte responsabili de tot ce fac şi tot ce întreprind şi cei care sunt în spatele lor să-şi asume responsabilitatea pentru lucrul acesta", a precizat Axinia.

Subsecretarul de stat în cadrul MTI a spus că la CFR Călători s-a plătit în prima fază 50% din salariu, urmând ca săptămâna viitoare, luni, să se plătească restul de 50%. La Infrastructură şi la Marfă se va plăti la fel.

Impiegaţii de mişcare care îşi desfăşoară activitatea în Regionala CFR Braşov au încetat lucrul, miercuri după-amiază, în jurul orei 15.00, blocând zeci de trenuri în gări sau halte din câteva judeţe.

Angajaţii CFR Infrastructură sunt nemulţumiţi de faptul că nu au primit avansurile pe luna iunie şi se tem de faptul că ar putea păţi asemenea colegilor de la CFR Marfă, care îşi primesc salariile cu câteva luni întârziere. De asemenea, angajaţii de la Infrastructură spun că se tem pentru locurile lor de muncă, mai ales în urma trimiterii în şomaj tehnic a 40% dintre angajaţi.

Citeşte despre protestul spontan al impiegaţilor de miercuri

Mai multe articole despre:
Radu Berceanu salarii CFR criză protest spontan