MENIU

Berceanu: 75% din banii din închirierea spaţiilor comerciale Metrorex ajung la sindicate

Metrou

Ministrul interimar al Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat că sindicatele de la metrou nu au fost afectate de criză, precizând că circa 75% din încasările din închirierea spaţiilor comerciale deţinute de Metrorex ajung la sindicate, iar restul de 25% primeşte Metrorexul.

\"Sindicatele iau 75% din bani, iar Metrorex 25%. Sindicatele iau 75% din ceea ce se declară că se încasează.(...) Metrorex primeşte 250.000 lei anual. Contractul a fost prelungit anul trecut pe o perioadă de 10 ani\", a spus Radu Berceanu.

În cazul contractului pentru publicitate, ministrul a precizat că acesta a fost încheiat în anul 2007, pe o perioadă de 13 ani. \"Sindicatele au fost mult galante în acest caz, au dat Metrorex 31% şi ele au păstrat 69%\", a afirmat Berceanu.

Peste 1.000 de angajaţi de la Metrorex, din totalul de 4.250, nu au lucrat marţi, în intervalul orar 04.00-16.00, ca urmare a grevei generale pe termen nelimitat. Ei cer începerea negocierilor pentru un nou contract colectiv de muncă, deoarece acesta a expirat la 1 noiembrie, şi majorări salariale de 20%. Ultima majorarea salarială a angajaţilor Metrorex a fost de 23%, în noiembrie 2008. În ultimul an, la Metrorex nu au fost făcute concedieri şi nici reduceri de salariu.

În prezent, o delegaţie a sindicaliştilor discută la sediul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii cu ministrul de resort Radu Berceanu.