MENIU

Bechtel a anunţat reluarea asfaltării secţiunii Câmpia Turzii - Gilău a Autostrăzii Transilvania

Foto: bloombiz.ro

Compania americană Bechtel a anunţat reluarea procesului de asfaltare a secţiunii 2B Câmpia Turzii - Gilău a Autostrăzii Transilvania, care are o lungime de 15 kilometri.

Faptul că vremea s-a încălzit în ultima perioada, depăşind 10 grade Celsius în zona Transilvaniei a permis reluarea, începând cu data de 15 aprilie a activităţilor de asfaltare pe porţiuni Câmpia Turzii - Gilău.

"Activitatea de asfaltare va continua în mod susţinut pe această secţiune până în lunile noiembrie-decembrie când această operaţiune devine imposibilă din cauza temperaturilor scăzute. Activităţile de îmbrăcăminţi rutiere se realizează după finalizarea terasamentelor (săpături şi umpluturi) şi a structurilor - viaducte, poduri şi podeţe. Acestea constau în aşezarea straturilor de pavaj (fundaţie de balast, piatră spartă şi trei straturi de asfalt)", se menţionează în comunicatul de presă. Bechtel a mai anunţat că până la sfârşitul acestei săptămâni vor fi instalate 62 din cele 192 de grinzi necesare construcţiei viaductului de peste râul Arieş.

"Cu o lungime totală de 960 de metri şi o înălţime de 23 de metri (cât un bloc de opt etaje), structura de la km 13+222 va fi cel mai lung viaduct de pe secţiunea 2B a Autostrăzii Transilvania. Lucrările la construcţia viaductului au început în iunie 2007, au continuat cu intermitenţe pe parcursul anului 2008, din lipsă de finanţare şi urmează a fi finalizate, conform Protocolului semnat cu Ministerul Transporturilor, în septembrie-octombrie 2009", mai precizează firma americană. 

Bechtel atrage atenţia că pentru a respecta protocolul pentru anul 2009, autorităţile române trebuie să relocheze 38 de utilităţi până la data de 30 aprilie 2009, lucru care nu s-a întâmplat.

Proiectul Autostrada Transilvania este cel mai mare proiect de infrastructură din Europa. Cu o lungime de 415 de kilometri, pe patru benzi, autostrada porneşte din centrul României, de la nord-vest de Braşov, ajungând la graniţa cu Ungaria lângă Oradea, în câmpia Crişanei. Autostrada va lega oraşe precum Braşov, Făgăraş, Sighişoara, Târgu Mureş, Cluj-Napoca, Zalău şi Oradea. Autostrada are 58 pasaje rutiere, 94 pasarele peste autostradă şi 16 noduri rutiere.