MENIU

Becali: "Voiam mai mult de 6 milioane de euro pentru Rădoi, dar l-am lăsat să plece pentru salariu"

Foto: NewsIn

Finanţatorul Stelei, Gigi Becali, a declarat, joi, că l-a rugat pe Cosmin Olăroiu să obţină mai mulţi bani pe transferul lui Mirel Rădoi, dar în cele din urmă a acceptat plecarea jucătorului la Al-Hilal pentru că aceştia îi ofereau un salariu foarte bun.

"Am vorbit cu Olăroiu la telefon şi mi-a zis că oamenii dau 6 milioane de euro pe Mirel. Eu aş fi vrut mai mult şi a încercat el să vorbească cu ei, dar m-a sunat din nou şi mi-a zis că atât se poate. Atunci eu i-am spus lui Mirel 'pa', dar cu o singură condiţie: să aibă şi el un salariu bun, pentru că este viitorul său în joc. El va primi 200.000 de euro pe an la semnătură, plus încă 1.200.000 pe an, deci ar veni cam 100 de mii şi ceva de euro pe lună", a declarat Gigi Becali, care a adăugat că Steaua pierde în valoare prin plecarea căpitanului, însă se pot face performanţe şi fără el pe teren, acolo unde ar putea fi înlocuit de tânărul Tudose.

Întrebat dacă este mulţumit de cei 6 milioane de euro şi dacă îi va reinvesti la echipă, Becali a răspuns retoric: "Credeţi că 6 milioane de euro e mult? O să îi bag în ambele buzunare, ce altceva să fac? De fapt, banii aştia trebuie să îi dau lui Olăroiu că am datorii la el. Am luat de la el, dar nu două milioane cum am spus eu prima dată, ci doar un milion şi în plus erau pentru altceva. Serios vorbind, nu e mult, o să fie banii pentru salarii şi gata. Nu îi mai dau pe alte transferuri, pentru că vreau să fiu mai chibzuit". Becali a continuat: "Nu poţi să te joci cu banii aşa cum o făceam eu, o luasem razna. Nu am probleme, dar nu pot ingnora ce se întâmplă în lume".

Patronul Stelei este de părere că cel mai bun înlocuitor pentru Mirel Rădoi în vestiarul Stelei ar fi Dorin Goian, omul despre care a spus că îl place cel mai mult: "E greu de spus cine va fi noul Mirel, dar eu l-aş vedea pe Goian, pentru că e un băiat cu un bun caracter. Ar putea fi şi Ghionea, dar el e aşa, mai recalcitrant. Mai e şi Ogăraru, care e undeva între ei, dar cel mai bun ar fi Goian. Oricum, trebuie să vorbesc eu cu el ca să se implice mai mult".

Referitor la faptul că Mirel Rădoi ar putea să nu mai fie chemat la echipa naţională pentru că a plecat în Arabai Saudită, Becali a spus: "Eu nu am probleme cu Mirel la naţională, pentru asta trebuie să vorbiţi cu Piţurcă. Eu îmi iau banii, Mirel îşi ia banii, fiecare e cu treaba lui. Oricum, Rădoi nu este un jucător care mai trebuie studiat, Piţurcă îl ştie şi îl cheamă dacă vrea".

Mirel Rădoi (28 de ani) a semnat joi actele pentru transferul la gruparea arabă antrenată de Cosmin Olăroiu, Al-Hilal, tranzacţie în urma căreia Steaua va încasa 6 milioane de euro plus TVA, iar fostul căpitan din Ghencea va avea un salariu stagional de 1.400.000 de euro.

Pe de altă parte, finanţatorul grupării din Ghencea a precizat că există oferte pentru unii jucători români, care ar putea pleca în perioada imediat următoare: "E posibil să se mai transfere câţiva, dar o să fie din aceea care nu sunt indispendabili echipei. Mai pleacă din aceia cu salariu mare, iar în 2 sau 3 ani eu sper să ajung cam la un salariu de 120.000 de euro pentru jucători. Nu că nu aş avea bani, dar aşa vreau eu".