MENIU

Becali spune că nu mai dă declaraţii în dosarul lui Popoviciu, de teamă să nu ajungă iar în arest

Foto: NewsIn

Gigi Becali spune că nu a dat declaraţii la DNA, pentru că îi este teamă de Gabriel Popoviciu şi de faptul că ar putea să ajungă iar în arest, patronul Stelei fiind chemat, joi, ca martor în dosarul în care omul de afaceri este acuzat de complicitate la abuz în serviciu.

"Nu am mai dat nicio declaraţie. Asta am scris, că nu dau nicio declaraţie. Da, îmi este teamă de Popoviciu. Nu mai dau declaraţii, pentru că nu vreau sa ajung iar în arest", a spus Becali, la ieşirea de la DNA, unde a fost chemat ca martor.

Procurorii anticorupţie au luat, pe 24 martie, măsura reţinerii, pentru 24 de ore, a fostului rector al Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, Ioan Alecu, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, a omului de afaceri Gabriel Popoviciu, pentru complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave.

Totodată, au fost reţinuţi Cornel Şerban, directorul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă din cadrul MAI, pentru favorizarea infractorului şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii şi permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine de foloase şi şeful Diviziei Operaţiuni din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, Petru Pitcovici,  pentru favorizarea infractorului.

Cei patru se află în stare de libertate.

Totodată, consulul general al României la Milano, Tiberiu Dinu, al cărui nume apare în stenogramele acestui dosar, a fost chemat, ca martor, la Direcţia Naţională Anticorupţie.

Mai multe articole despre:
DNA Gigi Becali audiere martor Gabriel Popoviciu