MENIU

Becali anunţă că a ajuns la un acord pentru transferul portughezului Tiago Gomes

Foto: NewsIn

Patronul Stelei, Gigi Becali, a dezvăluit, marţi, că a ajuns la o înţelegere cu oficialii clubului Estrela Amadora pentru transferul mijlocaşului Tiago Gomes în schimbul sumei de 225.000 de euro pentru 65% din drepturile federative ale portughezului.

Conducătorii formaţiei portugheze au negociat marţi, la Bucureşti, cu patronul Stelei, care a intervenit în direct la o emisiune televizată în timpul discuţiilor cu aceştia. "Oamenii sunt aici, alături de mine, stau pe terasă şi negociază transferul lui Tiago, chiar dacă le-am zis să nu vină. Vor 400.000 de euro, dar nu dau atât", a spus Becali la GSP TV, întrerupt apoi de Valeriu Argăseală care îl ţinea la curent cu toate detaliile.

"Bine, atunci dă-le 250.000 de euro. Semnaţi actele acum, dar contractul jucătorului să nu fie mai mare de 120.000 de euro, să le spui asta", i-a transmis Becali lui Argăseală.

La scurt timp, patronul grupării din Ghencea a fost informat că portughezii au decis să mai renunţe la 25.000 de euro din suma de transfer. "Auzi, că până la urmă se semnează pentru 225.000 de euro. Atunci o să îi dau şi jucătorului vreo 50-60.000 de euro la semnătură, dar salariul nu va fi mai mare de 120.000 de euro".

Tiago Gomes a fost împrumutat la Steaua sezonul trecut de la Estrela Amadora, iar roş-albaştrii aveau o opţiune de cumpărare de 700.000 de euro, pe care patronul Stelei a anunţat că nu este dispus să o plătească. Din cauza problemelor financiare prin care trece clubul lusitan, oficialii au fost nevoiţi să vândă o parte din drepturile federative ale jucătorului, iar impresarul acestuia, prin firma Servifute, a cumpărat 70% din acestea.

Agentul jucătorului, Sergio Ferro, a declarat, pentru NewsIn, că nu ştie nimic despre această înţelegere şi consideră că afacerea nu se putea face fără acordul firmei sale: "Noi deţinem 70% din drepturile jucătorului, iar Estrela are doar 30%. Patronul o fi spus că a cumpărat 65%, dar nu prea are cum. Cu mine nu a discutat nimeni, iar din ce ştiu eu nici jucătorul nu prea mai vrea să se ducă la Steaua. Voi încerca să aflu mai multe, pentru că acum chiar nu am niciun fel de detaliu".

Gigi Becali spune că antrenorul Cristiano Bergodi i-a solicitat două transferuri urgente, un mijlocaş central şi unul de bandă stângă. "Am discutat cu el şi mi-a spus că are nevoie neapărat de un mijlocaş central şi un mijlocaş stânga. L-am adus pe Grzelak, dar nu îl ştiu, l-au adus cei de la club, nu ştiu ce e cu el, m-a mulţumit că a acceptat salariul. Acum am rezolvat şi cu Tiago, chiar vreau să îl ajut cum pot pe Bergodi", a adăugat acesta.
Mai multe articole despre:
Steaua Gigi Becali Tiago Gomes