MENIU

Batman îi devansează pe Spiderman şi Superman, devenind cel mai mare supererou al tuturor timpurilor

Foto: jethrohorowitz.com

Cel mai mare supererou al tuturor timpurilor este Batman, potrivit unui sondaj realizat de site-ul sfx.co.uk, în care Cavalerul negru îi devansează pe Superman şi Spiderman.

Batman a făcut obiectul unor continue reinventări de când a început să patruleze străzile Gotham City în 1939. În mai 1939 revista "Detective Comics" a publicat prima dintre aventurile multimilionarului şi filantropului Bruce Wayne, care se deghiza şi îşi folosea intelectul pentru a-şi învinge adversarii malefici.

De atunci, alter ego-ul lui Wayne a fost protagonistul unor seriale de televiziune, jocuri video şi al unor numeroase filme. Cel mai recent lungmetraj cu Batman, "The Dark Knight", i-a adus lui Heath Ledger un Oscar postum pentru Cel mai bun actor într-un rol secundar. Christian Bale este ultimul actor care a intrat în pielea supereroului, pe lista actorilor care i-au dat viaţă numărându-se şi Michael Keaton, George Clooney sau Val Kilmer.

Indiferent de numărul de reinventări pe care le-a suferit, Batman rămâne supereroul cel mai proaspăt, iconic şi recognoscibil care există, potrivit editorului sfx.co.uk, Dave Golder.

În clasamentul alcătuit în urma voturilor cititorilor sxf.co.uk Spiderman ocupă locul doi, fiind urmat de Superman, Wolverine şi Iron Man.
Mai multe articole despre:
Superman Batman supererou