MENIU

Băsescu: Uşor, uşor, vedeţi miza dărâmării Guvernului Boc

Foto: NewsIn
Traian Băsescu a anunţat că îşi va depune candidatura la preşedinţie.

Preşedintele statului, Traian Băsescu, a declarat, la ieşirea de la Colegiul Director al PD-L, că prin votarea declaraţiei politice de susţinere a lui Klaus Johannis la funcţia de prim-ministru, se vede "miza dărâmării Guvernului Boc", care a fost, în opinia şefului statului, să nu se desfăşoare referendumul pentru unicameral propus de el.

Traian Băsescu a declarat că una dintre mizele PSD şi ale PNL a fost ca referendumul pentru reducerea numărului de parlamentari de la 471 la 300 şi a celui pentru parlament unicameral să nu se desfăşoare.

"Uşor uşor vedeti miza, unul din obiectivele coaliţiei PSD PNL a fost să nu  se desfăşoare acest referendum pentru parlament unicameral şi pentru reducerea numărului de parlamentari, iar un preşedinte care nu are Guvern care să-i susţină decretul de organizare a referendumului, practic nu poate să organizeze referendumul, pentru că preşedintele emite decretul, iar Guvernul trebuie să-l pună în aplicare. Aceasta a fost mare miză a dărâmării Guvernului Boc, evitarea referendumului", a declarat şeful statului.

Referitor la scrisoarea pe care o va primi din partea coaliţiei din opoziţie, Băsescu a răspuns că le va scrie şi el, la rândul lui, o scrisoare în care le va aminti parlamentarilor prevederile constituţionale legate de desemnarea primului-ministru.

Băsescu a comentat şi adoptarea de către PSD, PNL, UDMR şi grupul minorităţilor,în Parlament, a unei declaraţii politice de susţinere a lui Klaus Johannis ca premier, recomandându-le partidelor care-l sprijină pe primarul Sibiului să se înscrie oficial ca alianţă la Tribunal.

"N-am observat să fi fost la tribunal (despre coaliţia opoziţiei - n. red.). Confundă locul în care se oficializează coaliţiile. Dacă sunt o coaliţie  legal constituită eu invit PSD, PNL UDMR să meargă să se înregistreze la tribunal pentru că alianţele parlamentare se sparg si am experienţa a două guverne", a afirmat şeful statului.

Declaraţia de susţinere a primarului Klaus Johannis ca premier, propusă de opoziţie, a fost adoptată cu 252 de voturi pentru şi 2 împotrivă, parlamentarii PDL nu au participat la şedinţă.

Preşedintele Traian Băsescu a participat la Palatul Parlamentului unde a avut loc şedinţa Consiliului Director al PD-L, partid care îl susţine la alegerile prezidenţiale, aceasta fiind ultima întrunire a democrat-liberalilor pe teme organizatorice înaintea începerii campaniei electorale.