MENIU

Băsescu: Mă consider un produs bun al şcolii româneşti

Foto: wordpress.com

Preşedintele Traian Băsescu a declarat la Oradea, în timpul unei întâlniri cu directorii şi directorii adjuncţi de şcoli la Filarmonica din oraş, că se consideră un produs bun al şcolii româneşti.

"Trebuie revizuită curricula şcolară. Trebuie redus numărul de ore, şi, pe cale de consecinţă, se va reduce şi numărul profesorilor. Profesorii care nu sunt capabili să facă faţă în sistemul de învăţământ îşi vor găsi cu siguranţă un alt loc în societate", a spus Băsescu, moment în care sala a murmurat.

La finalul întâlnirii şeful statului le-a spus celor prezenţi că se consideră un produs bun al şcolii. "Eu mă consider un produs bun al şcolii româneşti", a încheiat preşedintele, mulţumindu-le, totodată, cadrelor didactice prezente că îşi fac meseria cu dăruire..

Întrebat de ziarişti după întâlnire dacă îşi menţine declaraţia făcută că şcoala românească "scoate tâmpiţi" şeful statului a răspuns: "Nu retractez nimic. Şi atunci, şi acum mai există şi produse bune ale şcolii româneşti cum ar fi olimpicii".

Preşedintele mai abordase problemele învăţământului şi la întâlnirea pe care a avut-o cu prezentanţii adminustraţiilor locale şi cu şefii instituţiilor deconcentrate.

"Legea educaţiei reprezintă unul din obiectivele majore pentru administraţiile publice locale: descentralizarea. Implicarea puternică a administraţiilor locale şi a părinţilor în activitatea şcolii schimbă poziţionarea şcolii în raport cu comunitatea locală. Să priviţi cu atenţie la calitatea dascălilor pe care-i angajaţi, pentru că un eşec în acest sens îi va încuraja foarte tare pe cei care sunt împotriva descentralizării. Nu mai permiteţi să primeze criteriul politic în desemnarea managerilor şi a profesorilor", le-a spus preşedintele primarilor.

Şeful statului a participat la Oradea, la întâlniri cu reprezentanţii autorităţilor locale şi cu directorii de şcoli. În cursul după-amiezii de duminică a participat la manifestările dedicate zilelor oraşelor Marghita şi Ştei.