MENIU

Băsescu, la cârma "navei România": Am încredere în echipaj, aveţi şi voi încredere în comandantul ei

Foto: gardianul.ro

Criza economică este "furtuna" care s-a abătut asupra ţării, iar Traian Băsescu este comandantul aflat la cârma "navei România". Cel puţin aşa se vede şeful statului, care cere românilor să aibă încredere în "comandantul navei".

"Eu privesc la această criză ca la o furtună şi mă simt ca un comandant pe cea mai mare navă pe care am comandat-o vreodată. Această navă are numele sfânt 'România'. O navă care are la bordul ei un echipaj de 22 de milioane. O navă şi un echipaj care au un comandant ce ţine ferm mâna pe cârmă şi va duce nava dincolo de furtună, în port liniştit. Eu am încredere în echipajul navei România, să aveţi şi voi încredere în comandantul navei", a spus Traian Băsescu, în cadrul unui miting electoral în Timişoara.

Traian Băsescu a mai spus ca nu i-a fost niciodată ruşine cu ţara lui şi că se emoţionează când vede drapelul şi însemnele statului.

"Mie nu mi-a fost niciodată ruşine cu ţara mea, întotdeauna când îi văd drapelul, însemnele statului român, mă cuprinde emoţia. Când văd uniforma de militar sau militar căzut la datorie ştiu că sunt parte a tradiţiilor şi istoria acestui popor, mă emoţionează. Îmi aduc aminte când eram pe navă, în fiecare dimineaţă, la răsăritul soarelui, se ridica tricolorul la catarg. Parcă se înviora tot echipajul. Din păcate, seara trebuia să-l coborâm, dar nu râmanea pus într-un sertar. Fiecare om din echipaj îşi lua tricolorul în sufletul lui şi-şi făcea serviciul. Iar dimineaţa îl luam din nou din suflet şi-l puneam la catarg", a spus Traian Băsescu.

"Nu vă promit linişte", a continuat Băsescu, asigurând că nu-i place să fie în dispută cu nimeni, dar că va continua să vorbească deschis despre realităţi. "Faptul că ajung să fiu în dispută cu o majoritate din Parlament, cu Ion Iliescu, cu Hrebenciuc, cu Vîntu, cu Patriciu, cu Voiculescu este pentru că am înţeles că, dacă eu tac, nu-mi fac cea mai elementară obligaţie pe care o am ca preşedinte ales de români, aceea de a vorbi deschis despre realităţi, de a spune 'nu' menţinerii unor năravuri care vin de dinainte de '89", a încheiat Traian Băsescu.