MENIU

Băsescu l-a instalat pe fostul general PSD Oprea la Apărare

Gabriel Oprea a fost avansat în fruntea Apărării

Şeful statului le-a transmis militarilor că 2010 ar putea fi un an mai bun decât precedentul şi a explicat de ce l-a avansat pe Gabriel Oprea în acest an.

Dacă în urmă cu cinci ani îl acuza pe atunci pesedistul Gabriel Oprea de fraudarea alegerilor, miercuri preşedintele Traian Băsescu l-a instalat pe acesta în fruntea Ministerului Apărării. Oprea între timp a mai fost pentru puţin timp ministru de Interne în primul guvern Emil Boc, pentru ca ulterior să plece din PSD şi să treacă în tabăra susţinătorilor lui Băsescu.

La ceremonia de predare a ştafetei de la Apărare, fostul ministru PD-L Mihai Stănişoară a ţinut să le mulţumească celor cu care a lucrat în ultimul an.

Fostul general PSD, Gabriel Oprea, a spus că se va bate pentru ca Armata să primească cât mai mulţi bani. \"Sunt un om care a purtat cu mândrie haina militară, am purtat mereu în suflet disciplina, solidaritatea, patriotismul. Nu am venit aici pentru funcţii. Dacă le vroiam şi făceam compromisuri, rămâneam la Ministerul de Interne. Ştiu care sunt problemele Armatei şi sunt pregătit să lupt pentru rezolvarea lor. Dacă Armata nu va fi respectată şi din punct de de vedere al bugetului, îmi voi da demisia. În 2010 problema principală a Armatei va fi lipsa bugetului. Este un an greu. Chiar şi într-un astfel de an trebuie să găsim resurse pentru a continua înzestrarea Armatei. A venit vremea ca militarii români să fie respectaţi şi la noi în ţară\", a spus Oprea.

Şeful statului i-a mulţumit lui Stănişoară pentru efortul depus în fruntea Ministerului şi le-a transmis celor minister că 2010 ar putea fi un an mai bun. \"Pentru 2010 misiunile Armatei cresc, va trebui să suplimentăm trupele în Afgnanistan. Resursa financiară nu se află în bugetul Apărării, ci se află la dispoziţia primului-ministru. Cooperarea cu SUA va trebui să crească.\"

Băsescu a vorbit şi despre relaţia sa cu Oprea. \"L-am avansat în rezervă datorită unei întâmplări produse la începutul anului. Este prima dată când cineva a venit şi mi-a spus că îşi dă demisia, motivând prin refuzul de a accepta numirea de oameni incompetenţi pe criterii politice. Am considerat că trebuie să răsplătesc acest gest de demnitate\", a spus preşedintele.