MENIU

Băsescu: Iliescu a fost unul dintre cei care au militat pentru suspendarea unui preşedinte în funcţie

Ion Iliescu
Băsescu: Iliescu a fost unul dintre cei care au militat pentru suspendarea unui preşedinte în funcţie

Traian Băsescu a explicat miercuri de ce nu a dat mâna marţi, la parada militară de Ziua Naţională, cu foştii preşedinţi Ion Iliescu şi Emil Constantinescu.

\"Este greu să te duci la Timişoara să vorbeşti de o Românie a viitorului când tu îl ai preşedinte de onoare al partidului pe Ion Iliescu, când ai tropăit în Parlament alături de Vadim Tudor la condamnarea Comunismului sau când nu ai fost printre cei care au susţinut transferul dosarelor Securităţii la CNSAS\", a spus Băsescu într-un interviu dat la Realitatea FM.

Preşedintele  a explicat de ce nu a dat mâna cu Emil Constantinescu şi Ion Iliescu la parada de 1 Decembrie, spunând că s-a oprit la segmentul oficial. Totodată, Traian Băsescu a făcut referire şi la controversatul personaj Omar Hayssam, care a fost \"moşit\" de PSD şi de Ion Iliescu.

\"Puteţi să îmi spuneţi valoarea care îl face pe un fost preşedinte să atace încontinuu un preşedinte în funcţie?  Ion Iliescu a fost unul dintre cei care au militat pentru suspendarea unui preşedinte în funcţie. Sunt limite până la care poţi să duci lupta politică, mai ales pentru un fost preşedinte. Nu vă mai spun că, atunci când tu ştii că l-ai moşit pe Omar Hayssam, şi ca partid şi ca preşedinte, nu ai nicio reacţie când vezi că proprii tăi susţinători din partid încearcă să pună un Omar Hayssam în braţele unui preşedinte în timpul căruia a fost condamnat Hayssam. Mi se pare dincolo de ceea ce un fost preşedinte poate face ca demnitate\", a mai spus Băsescu.