MENIU

Băsescu: Geoană nu va reuşi să-şi ţină aliaţii după 6 decembrie, e nevoie de o alianţă PD-L- PNL

Traian Băsescu
Băsescu: România are nevoie de un guvern de dreapta format din PNL şi PD-L
Câteva mii de oameni au participat vineri în Capitală la un miting electoral al lui Traian Băsescu

Câteva mii de oameni au participat vineri în Capitală la un miting electoral al lui Traian Băsescu. Candidatul susţinut de PD-L le-a vorbit simpatizanţilor despre nevoia României de a avea un guvern de dreapta format din PNL şi PD-L. Traian Băsescu nu a ratat ocazia de a-l ataca pe contracandidatul său, Mircea Geoană, dar şi pe fostul preşedinte Ion Iliescu.

Partidul Democrat Liberal a organizat vineri un miting electoral de susţinere a candidatului Traian Băsescu în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale. Alături de Traian Băsescu, au participat lideri şi susţinători ai PD-L, dar şi reprezentanţi ai societăţii civile.

\"În cei cinci ani de mandat, ca preşedinte al României,  am fost adesea în faţa alternativei concesii pentru linişte, concesii pentru a fi lăudat pe televiziunile mogulilor. Nu le-am făcut niciodată pentru că singurul meu obiectiv a fost să rămân loial poporului român, acelora care mi-au încredinţat mandatul de preşedinte al României\", a spus Băsescu în faţa adunării.

Candidatul la preşedinţie a mai spus că un al doilea mandat nu va schimba nimic în comportamentul său în ceea ce priveşte compromisul. \"Niciun compromis nu este justificat atunci când prin el creezi condiţii unora să fure bani din banii publici sau să îşi crească averile pe spinarea românilor. Astfel de compromisuri nu au nimic comun cu interesele românilor, aşa că cei care vă garantează linişte, să nu credeţi că o obţin gratis. Liniştea pe care o promite domnul Geoană este o linişte deja aranjată prin angajamentele făcute faţă de susţinătorii săi:  Sorin Ovidiu Vîntu, Dinu Patriciu, Voiculescu, Vanghelie, Hrebenciuc şi  Ion Iliescu\", a spus Băsescu.

Candidatul susţinut de PD-L a mai declarat că linişte a fost în timpul mandatului lui Ion Iliescu şi \"s-a vândut pe nimic PETROM-ul. ALRO Slatina, energie, distribuţii. Nimeni nu a auzit în mandatul meu de nicio privatizare frauduloasă, şi acesta este motivul pentru care vă spun că liniştea este cea pe care şi-o doresc hoţii. Nu o să le dăm linişte\".

\"Geoană nu va reuşi să-şi ţină aliaţii dincolo de data de 6 decembrie, pentru că România are nevoie de un guvern de dreapta. PSD nu poate să mai conducă destinele ţării. Avem nevoie de o alianţă puternicã de dreapta PD-L-PNL pe structura căreia să putem face ca reformele să fie aplicate. România nu are nevoie de mentalitatea celor care gândesc ca Ion Iliescu. Niciodatã cu mentalitatea lui Ion Iliescu nu o să puteam moderniza România\", a spus Traian Băsescu.

 

Mai multe articole despre:
alegeri campanie Traian Băsescu vot miting PD-L