MENIU

Băsescu: Fiţi la fel de calmi ca mine, demersul PSD de contestare a alegerilor e constituţional

Traian Băsescu le cere liderilor politici să iasă din retorica electorală
Declaraţie Traian Băsescu

\"PSD nu face nimic ilegal prin contestarea alegerilor\". A spus Traian Băsescu într-o declaraţie de la Palatul Cotroceni. Şeful statului a făcut apel la reconcilierea clasei politice căreia i-a cerut să încheie competiţia şi să revină la priorităţile ţării.

\"Din punctul meu de vedere, perioada competiţiei s-a încheiat şi e timpul să revenim la priorităţile ţării. E obligatoriu ca în interiorul clasei politice să aibă loc un proces de reconciliere. Eu cred că este necesar. În ceea ce priveşte demersul de contestare precizez că este unul democratic şi cred că trebuie dus cu mijloace democratice, trebuie evitate minciuna şi dezinformările. Personal, cred că toţi avem obligaţia să privim evenimentele din aceste zile cu calm. Cea mai bună atitudine este cea pe care eu o am, de calm, procesul de contestare este un demers legal. PSD nu face nimic ilegal\", a afirmat preşedintele Traian Băsescu la Palatul Cotroceni. \"Îmi permit să fac un apel la responsabilitate şi din partea politicienilor, instituţiilor statului şi a mass-media. Sunt convins că instituţiile statului vor funcţiona corect şi atunci când toţi paşii sunt îndepliniţi vom avea consfiinţit rezultatul aşa cum românii au votat\", a adăugat Băsescu.

Preşedintele i-a criticat şi pe cei care au pus semnul întrebării asupra votului românilor din diaspora. \"Aş face un apel special la cei care, înfierbântaţi de disputa politică, aruncă un semn de întrebare spre diaspora. Le datorează că în ultimii ani cu banii trimişi acasă, 5-6 miliarde de euro pe an, au acoperit deficitul de cont curent apărut pentru că noi am cheltuit aici mai mult decât aveam. Este incorect să aruncăm urme de îndoială asupra lor\", a subliniat preşedintele.